Rotary klub Zagorje Kum v sodelovanju s Rotary klubi iz tujine (Brčko, Zrenjanin in od letos tudi Ulcinj) vsako leto pripravi letovanje za skupino otrok iz socialno šibkih družin v Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah. Letos se je v organizaciji Rotary kluba Zagorje Kum in njihovih prijateljev Veselih angleških počitnic od 19. do 25. julija, udeležilo 26 otrok, 15 iz osnovnih šol Zasavja in 11 iz tujine. Povečanje števila udeležencev je letos omogočil nov donator Autocommerce d.o.o. Aktivnosti smo pričeli z ogledom Steklarne Hrastnik in skakalnega centra Kisovec. Udeleženci so obiskali še Bled, Ljubljano, Kum, Podkum, Trbovlje, Hrastnik in Zagorje z okolico. V taboru so se poleg zanimivih aktivnosti in izpopolnjevanja angleščine stkala tudi številna nova prijateljstva. V istem terminu se je skupaj v kampu družilo kar 203 otrok iz 64 slovenskih mest in tujine. Vsi udeleženci pa si seveda močno želijo ponovnega snidenja.

Nekaj mnenj udeležencev kampa iz prejšnjih let:

V Dolenjskih Toplicah je bilo zelo fajn. Tam sem spoznal veliko različnih ljudi, veliko novih prijateljev, se veliko naučil in zeloo užival. Tabor si zagotovo zasluži več kot samo oceno 10. Zelo sem hvaležen Rotary klubu, ker mi je omogočil tako odlične počitnice na taboru Mojca.
AMADEJ KMETIČ – Trbovlje

Tabor Mojca se mi je zdel zelo zanimiv. Še nikoli prej nisem bila na taboru in ta tabor se mi je zdel popoln. Naučili smo se veliko novih stvari. Tudi naša mentorica Marija je bila zelo prijazna. Bili smo največja skupina in dvojezična. Bili smo nekaj posebnega. Čeprav smo se včasih malo sporekli, sem jih vzljubila. Ocena tabora je seveda odlična, imajo disciplino in pravila, ki pa so pri tolikšni količini otrok potrebna in uspeva jim. Rada bi se zahvalila Rotary klubu Zagorje – Kum, ki so mi omogočili te počitnice, ki jih ne bom nikoli pozabila.
KLAVDIJA TREBUŠAK, Zagorje

Tabora Mojca 2013 ne bom nikoli pozabila. Nikoli si nisem predstavljala, da lahko v takšnem taboru, ki obsega cca. 200 otrok, vlada takšen red in disciplina. Vsaka čast organizatorjem, pa seveda tudi mentorjem. Posebno bi se rada zahvalila naši mentorici Mariji, ki je kljub temu, da smo bili dvojezična in največja skupina vse delavnice izpeljala s posebnim načinom, da smo razumeli vsi, in bili na koncu zadovoljni vsi. Ves teden se je trudila, da smo bili vzor mlajšim udeležencem tabora in nam pomagala, da smo se vzljubili med seboj, posebej v skupini. Vesela sem, da sem spoznala nove prijatelje, s katerimi ostajam v stiku tudi po koncu tabora. Za vse to nepozabno doživetje pa se posebej zahvaljujem Rotary klubu Zagorje – Kum, ki mi je omogočil ta res nepozaben teden v Dolenjskih Toplicah. Hvala Rotary, res hvala!!
DOLORES KIRHMAJER, Hrastnik


Slike in besedilo: Rotray klub Zagorje Kum

novica - Druženje v Taboru Mojca Dolenjske Toplice 2015 - ETV mediji in turizem d.o.o.

Rotary klub Zagorje Kum v sodelovanju s Rotary klubi iz tujine (Brčko, Zrenjanin in od letos tudi Ulcinj) vsako leto pripravi letovanje za skupino otrok iz socialno šibkih družin v Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah. Letos se je v organizaciji Rotary kluba Zagorje Kum in njihovih prijateljev Veselih angleških počitnic od 19. do 25. julija, udeležilo 26 otrok, 15 iz osnovnih šol Zasavja in 11 iz tujine. Povečanje števila udeležencev je letos omogočil nov - Na najbolj gledani lokalni televiziji v osrčju Slovenije pripravljamo program za vse starostne generacije. Na naši strani http://etv.elektroprom.si/ kot tudi na ETV pa najdete vedno zanimive informacije. Info na 03/56-57-158 ali 041/989-446 ...