Ne reče se 'lepotni spanec', kar tako, med njim se namreč celotno telo regenerira. Če smo neprespani, čez cel dan težje funkcioniramo, težje je ohraniti koncentracijo, smo razdražljivi in nejevoljni. Kaj pa se z našo kožo dogaja ko smo neprespani?

Koža postane pusta

Pomanjkanje spanja občutno zmanjša naravno sposobnost vlaženja kožne pregrade, kar povzroči hitrejšo dehidracijo in luščenje kože.

Drobne gubice

Med spanjem se v telesu izloča naravni antioksidant, imenovan melatonin. Če ga je premalo, je posledično manj tudi anti­oksidantov, ki se borijo proti prostim radikalom oziroma nastanku drobnih linij in gubic.

Pogostejša vnetja in mozolji

Ko smo utrujeni, se raven kortizola (stresnega hormona), ki poveča nastanek kožnih vnetij in mozoljev, vrtoglavo zviša, za to ga je potrebno držati v kontroli z zadostno mero spanja.

Pojav podočnjakov in občutna zabuhlost

S povečanjem kortizola se v telesu zadržuje tudi več vode kot običajno, kar se kaže v zabuhlosti na območju okoli oči in celotnega obraza, saj je koža na obrazu najtanjša in je zaradi tega to najbolj vidno.

Ali ste vedeli?

Koža proizvaja največ regeneracijskih hormonov med 2. in 3. uro ponoči

Slab spanec vpliva tudi na vašo lepoto - Lepota: Elle.si

Ne reče se 'lepotni spanec', kar tako, med njim se namreč celotno telo regenerira. Če smo neprespani, čez cel dan težje funkcioniramo, težje je ohraniti...