Slastni sendviči polni aktivnih encimov, mineralnih snovi in vitaminov

Za 6 porcij potrebujete

  • 1/2 skodelice sončničnih semen
  • 1/2 skodelice bučnih semen
  • 1 skodelico ovsenih kosmičev
  • 4 datlje
  • 1/2 skodelice namočenega Psylliuma (indijski trpotec; uporabite 4 žličke, do 1/2 skodelice pa dolijte vodo)
  • 1/2 skodelice namočenih lanenih semen (3 žličke strtih semen, do 1/2 skodelice pa dolijte vodo)
  • 1 žlico provansalskih zelišč (ali podobne začimbne mešanice)
  • 4 žlice kvasnih kosmičev
  • 1 žličko morske soli

za namaz:

  • 1 zrel avokado
  • 1/2 žličke soli
  • 1 strok česna
  • 3 posušene paradižnike (koščke)
  • 1 pest bazilike
  • 1 pest rukole
  • 2 paradižnika
  • 3 rjave šampinjone
  • 2 žlici omake tamarind
  • 1 žlico vinskega kisa

Priprava

Sončnična in bučna semena ter ovsene kosmiče dobro zmeljite.

Datlje v električnem mešalniku na drobno sesekljajte z indijskim trpotcem, lanenimi semeni, zelišči, kvasnimi kosmiči in soljo in nato primešajte še suhe sestavine. Mešanico oblikujte v hlebček in ga narežite na 12 približno 1 cm debelih rezin. Kruh naj se suši približno 5 ur. Rezine obrnite po dveh urah in pol.

Olupite avokado, mu dodajte sol, česen, paradižnike in baziliko ter pretlačite. Namaz porazdelite po polovici rezin kruha. Rukolo, rezine paradižnikov in šampinjonov marinirajte v omaki tamarind s kisom in obložite avokadov namaz. Pokrijte z drugimi polovicami rezin kruha.

Čas priprave: približno 40 minut + sušenje 5 ur

Na porcijo približno 350 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 34 g

Odličen recept za presni sendvič z avokadovim namazom - Slastno: Elle.si

Slastni sendviči polni aktivnih encimov, mineralnih snovi in vitaminov