Popolna koža je redkost, za to se ženske za izboljševanje stanja in odpravo motečih dejavnikov pogosto poslužujemo uporabe kozmetičnih izdelkov. Katere pa so napake ki jih nevede počnemo pri vsakodnevni negi kože? 

Najpogostejše napake so velikokrat posledica nepravilne uporabe ali pa izbire neprimernih izdelkov za naš tip kože. Predstavili vam bomo pet najpogostejših.

Čistilnega izdelka ne speremo

Mogoče se nekaterim zdi to samoumevno, vendar je to zelo pogosta napaka, ki jo ženske pri negi počnejo.

Po čiščenju obraza je pomembno, da ostanke izdelka dobro speremo z vodo – ne glede na to, ali smo uporabile čistilno peno, mleko ali gel. Ostanki kozmetičnih izdelkov namreč dražijo kožo in lahko porušijo naravno zaščito kože. To ima lahko za posledico nastanek suhe, občutljive in pordele kože. Nepravilna uporaba čistilnega izdelka pa lahko vodi tudi v nastanek aken.

Prepogosta in nepravilna uporaba pilingov

Ob pravilni uporabi lahko pilingi pripomorejo k lepši, zdravi in sijoči koži. Težava postane, ko se tega poslužujemo prepogosto ali pa celo z napačno vrsto pilinga.

Kako pa pilingi sploh delujejo?

Poznamo kemične (kislinske), encimske in mehanske pilinge. Vsak ima nekoliko drugačen način delovanja, skupno pa jim je to, da odstranjujejo zgornje celice s površine kože.

Nekateri spodbujajo obnavljanje kože, drugi pa lahko delujejo protivnetno. Torej so v svoji osnovi dober dodatek k domači negi kože, vendar samo ob pravilni uporabi.Prepogosta uporaba zelo hitro vodi v porušenje naravne zaščite kože in s tem se zmanjša naravna sposobnost zadrževanja vode v koži. Zato lahko koža postane bolj izsušena in občutljiva na zunanje dejavnike. Nevarnost pri redni, pa čeprav pravilni uporabi pilinga je tudi izpostavljanje UV žarkom. Pilingi namreč lahko tanjšajo povrhnjico, kar pomeni tudi slabšo naravno zaščito kože pred škodljivim vplivom sončnih žarkov. Zato se ob uporabi pilingov zelo priporoča tudi uporaba kreme z zaščitnim faktorjem.

Pomembna pa je tudi izbira vrste pilinga

Uporaba mehanskega pilinga pri aknasti koži ni priporočljiva, saj se drobni delci lahko zadržijo v porah in poslabšajo stanje kože. Pri taki koži se priporoča uporaba kemičnega pilinga – na primer salicilna kislina.

Beri dalje...

5 najpogostejših napak, ki jih počnemo pri negi kože - Lepota: Elle.si

Popolna koža je redkost, za to se ženske za izboljševanje stanja in odpravo motečih dejavnikov pogosto poslužujemo uporabe kozmetičnih izdelkov. Katere...