Preden zajadrate v novo modno sezono, preglejte omaro in osvežite svoj stil. Modna urednica angleške Elle, Anne-Marie Curtis, svetuje, da tudi v modi na prvo mesto postavite sebe.

1 Bodite, kar ste.

Gre za precej samoumevno načelo, težje pa je te besede udejanjiti. Živimo v svetu, ko smo ženske nenehno podvržene kritikam in primerjavam ter napotkom o tem, kakšne bi morale biti, zato ni presenetljivo, da se pod takšnim pritiskom naša vez z modo zlahka pretrga.

Popolnoma iskrena bom do vas. Dejstvo je, da vam vsaka obleka ne bo pristajala. To se lahko zgodi le, če ste supermodel. Manekenke so bile z razlogom izbrane za opravljanje svojega poklica: nadnaravno visoke in vitke so ter mlade in privlačne. Videti so brezhibno ne glede na to, kaj nosijo.

Naredite si torej uslugo in se izognite primerjanju z njimi! Čas raje namenite temu, da ugotovite, čigav stil vam res zelo ugaja, je to Beyoncé, Phoebe Philo ali mogoče dekle, ki jo vsak dan srečujete med čakanjem na vlak. Najprej razmislite, v čem se skriva razlog, da njim tak stil tako popolno pristaja. To si zabeležite, prilagodite sebi in si tako zagotovite, da bo enako delovalo tudi pri vas.

2 Naj moda postane vaša prijateljica.

Celo posameznikom, ki so zaposleni v modni industriji, moda včasih vzbuja strah. Stalno izpostavljanje in poudarjanje, kaj je vroče in kaj mimo, ter obvezni kosi, ki jih moramo imeti, če želimo biti v trendu, seže globoko pod kožo, kjer se lahko zakorenini v obliki negotovosti in občutka, da smo prav me tiste, ki ne bomo nikoli sprejete v krog najbolj trendnih deklet, saj tega ne znamo nositi, morda si ne moremo privoščiti zaradi postave ali cene ...

In moj nasvet? Temu ne namenjajte preveč pozornosti. Modo si predstavljajte kot prijateljico, ki vas nasmeji in ob kateri se sprostite in dobro počutite, ne kot žensko, ob kateri se počutite manjvredno, negotovo in tesnobno vsakič, ko se z njo srečate. Ob vsaki novi sezoni trendov izberite le tiste, ki vam resnično ugajajo, preostale preprosto ignorirajte. Včasih je za osvežitev videza povsem dovolj izbira drugačnih čevljev.

Osrednje poslanstvo mode je torej zabava! Ne gre za tekmovanje, zato se ne počutite nelagodno. Vsakodnevno jutranje izbiranje tistega, kar bi radi oblekli in v čemer se boste počutili več kot samo v redu, vam lahko prinese užitek, le prepričajte se, da se urejate zase, in ne zato, da bi sledili trendom.

Beri dalje...

5 modnih nasvetov modne urednice angleške Elle Anne-Marie Curtis - Trend: Elle.si

Preden zajadrate v novo modno sezono, preglejte omaro in osvežite svoj stil. Modna urednica angleške Elle, Anne-Marie Curtis, svetuje, da tudi v modi na...