Zvezdnice so ponorele za njim. Tako lepo diši, popolno za tople dni ... Le kaj je bolj blagodejno: kokosova voda, olje ali mleko?

Med drugo svetovno vojno so zaradi primanjkovanja infuzije vojakom intravenozno dajali kokosovo vodo. Kaj lahko po tem podatku še rečemo koristnega o tem vsemogočnem sadežu? Še veliko! Odvisno od načina njegove obdelave, je zdravilno moč kokosa mogoče uporabljati na več načinov.

Kokosova voda

Kokosova voda je tisto, kar najdete takoj, ko oreh odprete. V tropih se ta naravna in osvežilna voda že od nekdaj pije neposredno iz sadeža (po slamici ali brez nje), v zadnjem času pa je postala priljubljena po vsem svetu. Dokazano je bogata z minerali, kalcijem, magnezijem in kalijem.

Ker ne vsebuje drugih substanc, je kokosova voda izjemno blagodejna pijača za športnike. Dva decilitra tekočine ima le 50 kalorij, hidrira in osveži organizem, pospešuje celjenje, naravno zdravi mačka in znižuje krvni pritisk. Madonna, Rihanna in Demi Moore jo uživajo vsak dan.

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko se pogosto zamenjuje s kokosovo vodo. V nasprotju z vodo mleko ni naraven produkt rastline, temveč se ga pridobiva iz kokosovega mesa (lahko ga kupite ali naredite sami). Govorimo o gosti beli tekočini, ki jo lahko pijete, za nego kože pa se uporablja kot zamenjava za kokosovo olje.

Beri dalje...

Kokos - nova, stara lepotna obsesija - Lepota: Elle.si

Zvezdnice so ponorele za njim. Tako lepo diši, popolno za tople dni ... Le kaj je bolj blagodejno: kokosova voda, olje ali mleko?