V sodelovanju z revijo Dober tek vam v tokratni rubriki Recept meseca predstavljamo predlog za lahko in hitro kosilo.

KOLIČINA: za 4 osebe

ČAS PRIPRAVE: 25 minut

ZAHTEVNOST: 1/3

SESTAVINE:

200 g velikih očiščenih kozic

lupina in sok dveh limon

2 stroka česna

2 žlički mlete paprike

2 žlici oljčnega olja

150 g bulgurja (lahko tudi kuskus, riž …)

4 bučke

šopek peteršilja, sol

PRIPRAVA

1. Česen očistimo in stremo, bučke narežemo in peteršilj sesekljamo. Kozice postavimo v skledo, dodamo naribano lupino dveh in sok ene limone, česen, papriko in žlico olja. Dobro premešamo. Bulgur v vreli vodi skuhamo po navodilih z embalaže.

2. Segrejemo ponev in vanjo damo žlico marinade od kozic, bučke in kanček vode. Ob stalnem mešanju bučke pražimo 4 do 5 minut, da se zmehčajo in lepo obarvajo. Preložimo jih v skledo, v ponev pa dodamo kozice in preostalo marinado. Pražimo jih eno minuto, le toliko, da se rožnato obarvajo.

3. Bulgur preložimo v veliko skledo, ga zrahljamo z vilicami, zmešamo z bučkami in peteršiljem ter začinimo s soljo, oljem in limonovim sokom. Dodamo še kozice in sok, ki so ga pri peki spustile, in še enkrat narahlo premešamo.