Nevarne vožnje kolesarjev, voznikov koles z motorjem in motoristov na Semedelski promenadi se kljub opozorilnim tablam, fizičnim preprekam in opozorilom redarjev nadaljujejo. A od jutri dalje ne bo več tako.

Čeprav je Mestna občina Koper na začetek Semedelske promenade že lansko leto postavila tabli, ki kolesarjem in voznikom koles z motorjem ter motoristom jasno prepovedujejo vožnjo po promenadi in kljub temu, da je občina vztrajnim prekrškarjem, ki se ne zmenijo za prepovedi in opozorila, kaj šele za varnost ljudi, ki naj bi se vsakodnevno brezskrbno sprehajali po promenadi, to skušala preprečiti tudi s fizičnimi preprekami in navzočnostjo ter opozorili občinskih redarjev, se nevarne vožnje po promenadi nadaljujejo. A v občini napovedujejo, da bo motoristom in kolesarjem na Semedelski promenadi že od jutri dalje zdaj pa zares dokončno odklenkalo. Dostope na promenado bodo še dodatno omejili in tako vsem, ki nanjo ne sodijo, dostop fizično preprečili. Večja bo tudi prisotnost občinskih redarjev na terenu, ki bodo prekrškarje opozarjali, po potrebi kaznovali in vse dogajanje tudi skrbno posneli. Posnetke vrlih povratnih prekrškarjev pa bomo javno objavljalina našem portalu in tako pripomogli k zasledovanemu cilju – nič motornih koles na promenadah. Prav tako k sodelovanju vabimo vse občanke in občane, ki nam lahko fotografije oziroma video posnetke prekrškarjev pošljejo na elektronski naslov ekoper@koper.si in mi jih bomo izključno v skrbi za večjo varnost naših občank in občanov ter obiskovalcev sproti posredovali policiji in tudi dnevno javno objavili.

Več v video prispevku:

foto: Med prekrškarji smo opazili tudi prepoznaven primorski obraz Borisa Bradača, nekdanjega člana nadzornega sveta Luke Koper in glasbenega kritika, ki pa do svojega ravnanja očitno ne zna biti dovolj kritičen. 

Kdo so prekrškarji, ki kljub prepovedim in opozorilom nonšalantno vozijo po Semedelski promenadi? |

Čeprav je Mestna občina Koper na začetek Semedelske promenade že lansko leto postavila tabli, ki kolesarjem in voznikom koles z motorjem ter motoristom jasno prepovedujejo vožnjo po promenadi in kl...