Mestna občina Koper in Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper sta včeraj, 30. aprila, na Titovem trgu v Kopru pripravili slovesnost v počastitev 70. obletnice osvoboditve mesta Koper.

Prisotne sta slavnostno nagovorila podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in dr. Jože Pirjevec, proslava pa je bila tudi v znamenju pesmi in glasbe z Mešanim pevskim zborom Lopar, Lovskim pevskim zborom Dekani, Pihalnim orkestrom Marezige in Danijelom Malalanom.

Podžupan Bolčič je v svojem nagovoru poudaril: “S to slovesnostjo obeležujemo 70. obletnico osvoboditve mesta Koper, s tem pa tudi celotne Istre. Nas, Primorce, odražajo posebne vrednote, ki nas zaznamujejo in hkrati po eni strani tudi ločujejo od preostalega dela Slovenije. In zato je bila ta slovesnost in 70. jubilej tudi priložnost, da smo te vrednote, kot so medsebojno spoštovanje, prijateljstvo in sodelovanje, ki smo jih nekoč imeli in se zanje borili, ponovno obudili.”

70. obletnica osvoboditve mesta Koper | eKoper

Prisotne sta slavnostno nagovorila podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in dr. Jože Pirjevec, proslava pa je bila tudi v znamenju pesmi in glasbe z Mešanim pevskim zborom Lopar, Lovskim pevski...