Mestna občina Koper in Provinca Trst sta konec marca podpisali »Memorandum of Understanding«, na osnovi katerega je v mesecu aprilu zaživel nov čezmejni del že obstoječe avtobusne linije.

Avtobus, ki že vozi med Koprom in nekdanjim mejnim prehodom Škofije (linija Koper – Škofije – Hrvatini – Elerji) bo tako ves mesec brezplačno potnike odpeljal do avtobusne postajo pred trgovskim centrom v Italiji – Montedoro Free Time, kjer pa lahko potniki presedejo tudi na avtobus za Trst. Nova avtobusna linija je del projekta TRADOMO, partnerji katerega pa so Ministrstvo za infrastrukturo in prostor – Direktorat za promet, občina Milje, Provinca Trst in Mestna občina Koper.

Nova linija oziroma novi del obstoječe linije je korak naprej pri iskanju dolgoročnejših rešitev za izboljšavo javnega potniškega prometa, ki je na čezmejnih območjih premalo prisoten.
Več informacij dobite tukaj.

Ves mesec brezplačno | eKoper

Avtobus, ki že vozi med Koprom in nekdanjim mejnim prehodom Škofije (linija Koper - Škofije – Hrvatini – Elerji) bo tako ves mesec brezplačno potnike odpeljal do avtobusne postaje pred trgovskim ce...