15:20
DMC Televizija je objavil/a objavo JAM RITAUL "Uranjam"
15:10
DMC Televizija je objavil/a objavo TS DYACO "San"
14:59
14:52
14:33
DMC Televizija je objavil/a objavo NESHA BRIDGES
14:27
14:24
DMC Televizija je objavil/a objavo LUĐACI "Dijagnoza"
14:22
14:18
Zim Zelen je komentiral/a na Kocine pokonci
14:13
DMC Televizija je objavil/a objavo ANTONIJA ŠOLA
12:36
12:36
DMC Televizija je objavil/a objavo MARIO RUCNER
12:32
DMC Televizija je objavil/a objavo GRAMOFON
12:24
12:22
DMC Televizija je objavil/a objavo ANTONIJA ŠOLA
12:19
DMC Televizija je objavil/a objavo TS NEMOJ NIKOM REĆI
12:15

Tudi letos bo na koprskem mestnem kopališču plapolala modra zastava

e Koper.si

Koprsko mestno kopališče Mokra mačka se bo tudi v letošnji kopalni sezoni ponašalo z mednarodnim okoljskim znakom "Modra zastava" Na fotografiji: Marko Štrkalj in Gašpar Gašpar Mišič (Komunala Koper), Fiorenzo Lupieri in Boris Šušmak (društvo Doves – FEE) Komunala Koper je danes, ob odprtju mednarodne razstave navtike Internautica, prejela že šesto modro zastavo za naravno kopališče »Mokra mačka« oz. koprsko mestno kopališče in se pridružila še 15 drugim prejemnikom modre zastave v Sloveniji. Prejemniki Modrih zastav za leto 2016 Modra zastava je mednarodno priznani okoljski znak za trajnostno upravljanje kopališč in marin in je namenjen povečevanju okoljske ozaveščenosti na kopališču, sooblikovanju okoljske etike in spodbujanju okoljsko odgovornega obnašanja. Priznanje je za Komunalo Koper potrditev trajnostno naravnane politike upravljanja koprskega mestnega kopališča, ki se kaže pri zagotavljanju najvišje kakovosti kopalnih voda, varnosti za kopalce in druge uporabnike plaže ter zagotavljanju širše okoljske kakovosti na celotnem območju kopališča. Modra zastava, ki bo v letošnji kopalni sezoni izobešena na koprskem mestnem kopališču, bo za vse kopalce in druge obiskovalce zagotovilo za varen obisk plaže. Modre zastave v Sloveniji podeljuje društvo Doves – FEE Slovenija, ki že več kot 20 let izvaja prepoznane mednarodne okoljske programe za spodbujanje okoljske vzgoje in trajnostnega razvoja. Modra zastava je okoljski znak, podeljen 4163 naravnim kopališčem in marinam v 48 državah v Evropi, Afriki, Novi Zelandiji, Braziliji, Kanadi in na Karibih.

Preberi več

Začenjajo se Slovenski dnevi knjige

e Koper.si

Koprska knjigarna Libris med 18. in 23. aprilom že enaindvajsetič vabi na Slovenske dneve knjige. Na koprskem Prešernovem trgu bodo pripravili bogat kulturni program in veliko knjig po znižanih cenah. Tako bodo nocoj (18. aprila), ob 19. uri, nastopili mladi literati Gimnazije Koper, jutri, ob 18. uri, pa bodo v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem gostili avtorico Aksinjo Kermauner. V sredo, 20. aprila, pa bo ob 19. uri z avtorskim projektom Pojoče izpovedi gostoval Miha Mazzini. V petek, 22. aprila, ob 18. uri, bo v Središču Rotunda prireditev za ženske »Swap je top« oziroma izmenjevalnica knjig, oblačil, modnih dodatkov in idej, prav tako v petek, 22. aprila, ob 21. uri, pa bo na Prešernovem trgu knjižni after-party z glasbenim gostom Dragom Mislejem Mefom. Poleg omenjenih dogodkov so pripravili tudi zanimiv otroški program. Tako bodo že danes ob 17. uri otroci lahko v ustvarjalnih delavnicah ustvarjali z recikliranimi predmeti pod vodstvom Lare Jeranko Marconi, istočasno pa se bodo s plesnim nastopom predstavili tudi plesalci Plesne šole Fiona. Otroci bodo lahko ustvarjali tudi jutri ob 17. uri, v sredo, ob 17. uri, pa bo na sporedu gledališka predstava Nerodna Avguština. V četrtek, 21. aprila, ob 17. uri, bodo mladi nadobudneži brali s tačkami, v petek, 22. aprila, ob 17. uri, pa bo Lara Jeranko Marconi ponovno z otroki ustvarjala z recikliranimi predmeti v ustvarjalnih delavnicah. Program bodo še dodatno popestrili z razstavo Pogled v preteklost, v sklopu katere bo zbiratelj Janez Janežič v Antikvariatu Libris postavil na ogled svojo zbirko dokumentov in predmetov iz preteklosti, prav tako pa bodo na stojnicah ponujali obilo knjig za vse okuse in vsak žep. Knjigarna Libris je prireditev pripravila v sodelovanju z Mestno občino Koper in JSKD Območno izpostavo Koper.

Preberi več

Koper 2013 drugi v pokalu Slovenije

e Koper.si

Zoran Jovičić: »Uvrstitev v finale pokala je kot naslov evropskih prvakov.« Rokometno društvo Koper 2013 je konec tedna postavilo nov mejnik v kratki, a uspešni klubski  zgodovini. Drugo mesto na Pokalu Slovenije, po zmagi nad Trebanjci so v finalu klonili pod rokometaši Pivovarne Celje, je za stopničko višji rezultat od lanskoletnega. Koprski rokometaši so zadovoljni, oči pa ponovno usmerjajo k prvenstvenim tekmam. V Ribnici je bil minuli konec tedna finale pokala Slovenije. Najprej so se koprski rokometaši  v napeti tekmi pomerili s trebanjskim Trimom. Tekma je bila zelo izenačena, obe ekipi sta držali visok ritem, saj je bila večina zadetkov doseženih iz protinapadov in pol protinapadov. Pomembnost tekme je vplivala tudi na zbranost, saj so fantje naredili nekaj več tehničnih napak in zgrešili več strelov kot po navadi. Zadnjič so Trebanjci vodili za dva zadetka pri rezultatu 9:11, nato so koprski rokometaši strnili vrste in polčas se je končal z izenačenim rezultatom 13:13. Začetek drugega dela je sicer pripadel ekipi iz Trebnjega, ki je takoj povedla za dva zadetka. Koprski trenerZoran Jovičić je z rotacijo igralcev vztrajal pri visokem tempu, kar se je poznalo tudi pri rezultatu, saj so kmalu izenačili in tudi povedli. V tem delu tekme se je posebno izkazal Grega Krečič, ki je bil nerešljiva uganka za ekipo Trebnjega. Do 45. min je bil rezultat večkrat izenačen, na kar so z nekaj domiselnimi akcijami povedli za 3 in vodstva niso več izpustili iz rok. Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi Jure Vran z nekaj odličnimi  obrambami. Ko je razlika narasla na 6 golov, pri rezultatu 26:20 je bilo dvomov o zmagovalcu konec.Tekmo so mirno pripeljali do konca in zmagali z rezultatom 28:23.  »Za naš klub in te fante, s katerimi smo pred tremi leti sestavili ekipo, je že uvrstitev v finale pokala kot naslov evropskih prvakov,« je dejal Jovičič.  Finalna tekma s celjskimi rokometaši se je končala z 38:25 (19:9) in rokometaši Celja Pivovarne Laško so devetnajstič v zgodovini postali pokalni prvaki Slovenije. Pokal Slovenije Finale Celje Pivovarna Laško – Koper 2013 38:25 (19:9) Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 2, Malus 3, Babarskas 2, Janc 10, Razgor 1, Marguč 3, Kunst 1 (1), Poteko 1, Gajić, Zarabec 2, Kodrin 5, Fižuleto 2, Dobelšek, Mlakar 7, Žvižej 2 (2). Koper 2013: Ponikvar, Dolenc, Grzentić 2, Vlah 3, Krečič 1, Matijašević 2 (1), Gašperšič 1, Kocjančič, Vran, Moljk, Gorela 5, Rapotec 1, Smolnik 3 (2), Sokolič 3, Marić 1, Bratkovič 3. Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (5), Koper 2013 3 (4). Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Koper 2013 16 minut. Rdeči karton: Blagotinšek (52.).

Preberi več

Od groženj in nasilja do umora

Tudi letos bo na koprskem mestnem kopališču plapolala modra zastava

Rhapsody of the seas prvič v Kopru

Pisano teniško dogajanje v Kopru

Rdeč koprski panin iz Srbrne žlice

Začenjajo se Slovenski dnevi knjige

VIDEO: Na tekmi v Celju za Koprčane ključna 27. minuta

Koper 2013 drugi v pokalu Slovenije

Pridruži se našemu družbenemu omrežju

Zadnje objave

Novice

100 let Majniške deklaracije
(0)
Tudi letos bo na koprskem mestnem kopališču plapolala modra ...
(0)
Rhapsody of the seas prvič v Kopru
(0)
Pisano teniško dogajanje v Kopru
(0)

Uporabno

Uporabno: Domač krompir brez agrokemikalij in umetnih gnojil
(0)
Recept meseca maja: Bulgur s kozicami in bučkami
(0)
RECEPT MESECA: Breskova pita z mandlji
(0)
Kako promovirati prireditev z nizkim proračunom?
(0)

Naj izjave

Okrog cirkusa nič novega, potujoča Polka Boškovič je trenutno ...
(0)
Tudi Boris Popovič kot rešitev za izhod iz krize
(0)
Gre res zgolj za naključje…?
(0)
Koper ni ljubljanski poker
(0)

Časovnica

Najbolj obiskano
Zadnji komentarji
Fotografije
Prijatelji

Prijatelji

Moj VrtDruštvo STO/STT Associazione TLTBranko Gaber
MIRKO ŠVENDA -ŽIGA

Mirko Švenda Žiga pjevat će pjesme s Obiteljskog albuma ;Mama, Pismo ćali, Kćeri moja, Dida moj, Sine moj, Sestrice…pjesme renomiranih autora Žiga donosi na svoj način s ...

100 LET OD OKTOBRSKE REVOLUCIJEMineva 100 let od kar se je prvič v zgodovini ozavestilo spoznanje, da je možen svet brez dotedanjega vzorca gospodarjev in hlapcev. Gospodarji še vedno vztrajajo pri ...

pred 2 urami
Odprta natečaja za Županovo vino in Županovo ...
Mestna občina Koper je že enajsto leto zapored objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje. Natečaja, na ...
(0)
pred 5 urami
KOLUMNA: Končnica pravosodnega atentata · ...
Jutri se nadaljuje obravnava zadnjega v nizu primerov pravosodnega atentata nad županom Borisom Popovičem. Tokrat ...
(0)
pred 7 urami
Recimo ne nasilju! · Ekoper
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Primorsko svetovalno središče sta v začetku novembra, v ...
(0)
pred 7 urami
V Kopru premiera socialnega eksperimenta Gledam ...
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Primorsko svetovalno središče sta v začetku novembra, v ...
(0)
pred 8 urami
Kdo so zmagovalci Podjetne Primorske 2017? ...
S podelitvijo nagrad se je sinoči v Kopru sklenil 11. natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske Podjetna ...
(0)
pred 1 dnevi
CMK: Predavanja, pogovor, zabavne rime in nora ...
V Centru mladih Koper tudi ta teden za vas pripravljajo predavanja, družabni večer, dva zanimiva koncerta in še ...
(0)
pred 1 dnevi
Zaradi prireditve delna zapora parkirišča ...
Mestna občina Koper bo jutri, 21. novembra, v dvorani sv. Frančiška Asiškega slovesno obeležila praznovanje 30. ...
(0)
pred 1 dnevi
Dijaki uspešno zaključili projekt "Mladim ...
Srednja ekonomsko-poslovna šola in Srednja tehniška šola Koper sta se povezali v izvedbi projekta “Mladim se ...
(0)
pred 1 dnevi
V Mestni občini Koper bogatejši za defibrilator ...
V Mestni občini Koper smo bogatejši za defibrilator, ki se nahaja na Ankaranski cesti ob Hoferjevi poslovalnici.  Po ...
(0)
pred 1 dnevi
V Mestni občini Koper se dela s polno paro ...
Stanovalci Kovačičeve ulice so pred kratkim dobili novo parkirišče, urejen pločnik, hitrostno oviro, ki umirja ...
(0)
pred 2 dnevi
Koprčani ostajajo nepremagani in brez prejetega ...
Tudi po 12. krogu tekmovanja EPNL Koprčani ostajajo nepremagani in poleg tega tudi še brez prejetega zadetka, kar je ...
(0)
pred 2 dnevi
Katere bolezni so v tem času nevarne? · ...
O respiratornih virusih, ki so na pohodu predvsem v jesensko-zimskem času, še vedno kroži veliko mitov. Nekaj izmed ...
(0)