Članek
Kaj je dobro vedeti, ko se odločate za novo kuhinjo?
Objavljeno Feb 13, 2015

Ponudnikov kuhinj je na slovenskem trgu veliko, izbira modelov, barv in izvedb je neskončna. Kako v tej množični ponudbi izbrati tisto pravo, odkrivamo v nadaljevanju.

Prvo in osnovno pravilo, ki ga navajajo naši sogovorniki iz podjetja Kerin.dom, je da si za izbiro kuhinje vzemite dovolj časa. Razmislite, kakšna in kako velika kuhinja ustreza vašemu življenjskemu stilu. Nato se lotite raziskovanja; prelistajte čim več revij in spletnih mest, saj se bodo vaše želje in potrebe na ta način najbolje izoblikovale. 

Cenovni razred 

Preden se podate v načrtovanje in nakup kuhinje, razmislite, kako globoko v žep želite seči, saj vam bodo prodajalci tako lahko svetovali ustrezno kombinacijo elementov in izbor materialov. 

Arhitekt in svetovanje 

Miselne podobe se zelo razlikujejo od realnega prostora, zato se pogovorite s svetovalci, kot so arhitekti, opremljevalci notranjih prostorov in drugimi strokovnimi svetovalci, ki jih pogosto ponujajo ponudniki kuhinjskega pohištva. Svetovalec vam bo pojasnil, kako kuhinjo najbolje umestiti v prostor, ki vam je na razpolago. Priporočljivo je, da vam ob naročilu kuhinje izdelajo brezplačni tridimenzionalni načrt in opravijo izmero na domu. 

Popusti 

Tudi, če se vam bo zgodilo, da ste imeli najprej občutek, da ste za svoj denar dobili največ, končna cena pa je bila vseeno previsoka. V številnih primerih jo lahko zmanjšate tako, da se odpoveste številnim "lepotnim dodatkom", saj njihov seštevek ponavadi ni zanemarljiv. Razmislite tudi, kakšen način plačila je za vas najbolj smiseln. Lahko se odločite za takojšnje plačilo, ob katerem vam večina ponudnikov ponuja dodatni popust. Druga pogosta možnost pa je obročno odplačevanje. 

V Kerin.domu še priporočajo, da ne kupujete zgolj opreme s popusti, saj so ti velikokrat zavajajoči. Prednost dajte raje kakovosti, funkcionalnosti in dizajnu pohištva, ki vam ustreza. Pred končno odločitvijo preglejte in primerjajte 'ponudbe.