Članek
Ni v pristojnosti vlade…pa kaj še
Objavljeno Feb 23, 2014

Društvo STO/STT/TLT že dalj časa skuša opozoriti Vlado RS, da Republika Slovenija krši Splošno deklaracijo  o človekovih pravicah in 16. Resolucijo OZN a brez uspeha. Na spletnem vladnem portalu predlagam.vladi.si  je Društvo STO/STT/TLT poslalo predlog(http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/5508 ) a zaman, saj ni bil »sprejet« oz. je bil zavrnjen.    

 

Obrazložitev za zavrnitev predloga pa je bila absurdna, saj piše, da to ni v pristojnosti Vlade RS.

 V čigavi pa je? Kdo pa je nad vlado? To so vprašanja,ki mi rojijo po glavi. V pravni državi naj bi bila Vlada odgovorna. Nič ni čudnega , saj če bi bila Slovenija pravna država sploh do tega nebi prišlo. Lažje si je zatisniti oči, kot pa se soočiti z realnim problem katerega odlaša skoraj 60 let. Zanimalo me je, na koga se moram obrniti oz. kdo je pristojni organ, zato sem poslal e-mail sporočilo na elektronski naslov spletnega vladnega portala predlagam.vladi.si, vendar odgovora še ni.

 

Sprašujem se ali je to malomarnost oz. neznanje moderatorja portala ali pa »cenzura« predloga. Seveda to je šele začetek boja za legitimnost Svobodnega ozemlja in legitimnost državljanov STO.

Dobrodošli na PublishWallu, Društvo Svobodnega Tržaškega ozemlja.