Članek
Okus po slabi banki
Objavljeno Mar 15, 2014

Sedim v domačem kurniku, berem catjng in si malo pulim lase iz glave, ker res ne razumem ... Plača direktorja slabe banke 21.533 evrov mesečno bruto. Hm. Koliko potem mesečno bruto zasluži šele direktor dobre banke?

Berem naprej, za ustanovitev slabe banke porabili za 3,6 mio evrov svetovalih storitev? Hm. Kaj ne bi direktor, ki nas mesečno košta 21.533 evrov bruto, za tak denar pa že lahko znal tako banko ustanoviti sam?

Če ne, ali bi ne bilo boljše, da bi na to delovno mesto prerazporedili enega menedžerja iz kateraga koli izmed naših slabih podjetij, ki jih res ne manjka in ki bi mu to zagotovo uspelo samo po sebi in slej ali prej. Pa aej, če bi za to porabil malo več časa, saj bi na koncu tako ali tako neto še vedno prihranili in kot 2 v 1, bi zraven rešili še en socialni primer medžerske prezaposelnosti, ki se zelo rada konča v množični brezposelnosti.

Tudi ne razumem kako lahko človek, ki za svoje delo računa 21.533 evrov dobi službo, medtem ko je pri tistih, ki si pripravljeni delati za minimalca, toliko brezposelnih. Mogoče smo prepoceni.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

resnično za zjokat, če nekdo dobi v enem mescu toliko, kot navadni delavci v nekaj letih....grozljivo, žalostno....

Ja, prav imaš: prepoceni smo ;) Ampak tukaj se ni za smejat, pač pa za jokat ...