Resnično zgrožen sem, kako nizko je padlo slovensko sodstvo. To so besede odvetnika dr. Milka Noviča po tem procesu 22.12.2017, katerega scenarij niso napisali sodniki ampak ljudje, ki ščitijo mafijo in vrh policije. Tudi sam sem že pisal o tem, danes le ponavljam kar je že na zunaj vidno. Podivjana Udba je ušla iz vajeti svojih šefov, zato sodišča proizvajajo nadomestne morilce. To so primeri Uhernik, Dragica Javševec, Milko Novič. Začelo pa se je z Ivanom Krambergerjem.

Tudi v teh primerih so bili na delu skoraj isti forenziki kot pri »raziskavi« umora dr. Janka Jamnika. Upal pa sem, da se bodo tokrat vendarle našli sodniki s hrbtenico, ki ne bodo ponavljali teorije o delcih, ki so jo ovrgli že nemški forenziki. Ta je plod domačih diletantov brez akreditacije za tovrstne preiskave (Franca Sabliča). Vendar ne, zmagala je direktiva – ne stroka, ne pravica.

Sodba bo nedvomno padla na preizkusu zakonitosti, ki je tukaj ni bilo niti za trohico. Neizpodbitno je namreč sledeče: 1. Laboratorij NFL je bil brez akreditacije za tovrstne preiskave. To je tako kot bi operacijo možganov izvajal mesar ne vrhunski kirurg. 2. Zaslišanje prič, ki ga je predložila obramba je sodišče gladko zavrnilo. Gre za pričanje matere umrlega dr. Jamnika. 3. Zavrnjeno je tudi pričanje dr. Jožeta Kobeta in dr. Staneta Pejovnika. 4. Preiskovalni zapisnik o pričanju Jamnikovega očeta, ki je bil prebran na sojenju pa je katastrofalno nerazpoznaven – vsaka 10 beseda je označena za nerazumljivo. Halo halo ??? Kje smo.

Ob tej priliki pritrjujem g. Luju Šproharju v mnenju o dr. Milku Noviču. Milko Novič je že v preiskavi zahteval preizkus resnice na poligrafu in potem še 2 x v sodnem postopku. Vendar s strani sodnice, ki je zvesto sledila tožilki Žgajnarjevi, ki je iskala resnico po principu »kriv je, saj je obtožen, nekaj že mora biti«. Novič v zahtevi za poligraf ni bil nikoli uslišan. Prav tako na Novičevi jakni v kateri naj bi streljal, niso našli niti kaplje krvi, čeprav je ta brizgala po bližnjih avtomobilih. Gre torej za umor brez krvi. In zakaj usodni večer najmanj od 19h do prihoda policije niso gorele luči pred Via bono kot vedno vse dni.? Posnetek kamere na katerem se slači morilec in se odpelje s Fiatom puntom, pa je sodnica gladko ignorirala, češ, da je bilo tam mnogo avtomobilov. Iz posnetka je možno določiti velikost osebe. Novič je že na prvi pogled višji od te osebe.

Po trditvah nekaterih medijev, je Novič spreminjal izjave, kar pa ni res. Novič ni nikoli spreminjal odgovorov, so jih pa spreminjali – prilagajali pa so jih tožilci sodnica in mediji. Ali je bil doma v pižami ali trenerki je namreč popolnoma irelevantno. Oni so zreli za poligraf – ne Novič.

Ali bodo po oprostitvi dr. Noviča, do katere bo prej ali slej prišlo, režiserji tega velikega konstrukta določili novo žrtev – novega nadomestnega morilca, libanonskega državljana še ni jasno. Vendar bistvo so naročniki. Naročniki so med Slovenci. Več o tem ve zapornik Martinčić, nekoč tajni agent Dolančeve SDV, pa tudi nove priče. Nove priče, ki so se javile ta petek po tej sramotni obsodbi. Teh pa žal, kot mnoge druge pomembne priče, naše sodišče noče niti iskati niti zaščititi. Pozivam Vrhovno sodišče, da stori vsaj to, predno bo odločalo o varstvu zakonitosti.

Za razkritje režiserjev in izvajalcev tega zločina bo očitno potrebnega še veliko truda, kajti sodišče ni opravilo svojega dela strokovno, neodvisno in pošteno. Po skoraj 3 letih smo torej skoraj na začetku. Zato me ne čudi, da sem, ko sem odhajal iz sodne dvorane, na obrazih sodnic in sodnikov opazil, da jih je sram svojega početja.

Upam le, da bo dr. Novič zdržal in da strategija uničenja nedolžnega človeka ne bo uspela. Zato smo dr. Milka Noviča podpirali in smo ga dolžni podpreti, kajti gre tudi za nas vse.

Kovačič Vili, državljan K.

ps: kot vidimo smo še nižje od stanja izpred 3 let - fizično maltretirajo celo vrhovne sodnike. Pravno izprijena, vrednostno izpraznjena in konfuzna država, prehaja v novo agregatno stanje - strahovlado, katere del je celo policijsko nasilje nad neodvisnimi sodniki, ter hiper toleranca do pokornih, skozi vhod za služinčad upognjeno stopajočimi sodniki. 

Se pa sprašujem ali bi policist planil tudi po Masleši, ki se provokativno svobodno sprehaja po stavbi na Tavčarjevi. In ali bi legitmiral in odrinil, bognedaj, celo Milana K. Plavega.