Članek
Kje najeti avto?
Objavljeno Mar 23, 2017

Se odpravljate na potovanje, pa že v naprej veste, da boste potrebovali avto, ker si ne želite celega dopusta preživeti v najetem prostoru? Tudi sam bi bil na vašem mestu. Sam se namreč prav vsako leto odpravim na dopust v tujo državo in že v naprej od celega dopusta, ki načeloma traja tam okoli enega meseca, vem, da bom imel najeto vozilo, ker mi najem avta omogoča odkrivanje države in vseh tistih mest, za katere slišim, da se jih splača obiskati, ne pa da se odpravim na organizirane izlete, ki turiste peljejo samo na najbolj obiskane turistične točke, države oz. mesta pa na ta način nikakor ni možno doživeti, kar pa omogoča pač samo najem avta.

Je pa res, da sem doživel že marsikaj v vseh letih, ko se odločam za najem avta v tujih državah. Najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam, je, da se vsekakor odločite za polni kasko, ker so vozila, ki so namenjena za najem avta, načeloma že ob najemu kar precej poškodovana, zato vozila na parkiriščih ne pazijo drugi ljudje, poleg tega pa vam znajo pri najemodajalcu komplicirati za vsako prasko in kaj hitro pridete do visoke vrednosti kazni. Seveda pa ne pozabite, da ste v drugi državi, kjer ne poznate voznih navad in kulture in kaj hitro se vam lahko zgodi, da ste vpleteni v nesrečo, česar pa vam nikakor ne želim, ker je res neprijetno.

Če bi le imeli povsod tako pozitivne izkušnje, kot sem jih imel pri slovenskem ponudniku za najem avta, to je bilo podjetje Agio, bi bil vesel, vendar pa je žal podobnih ponudnikov res zelo malo, še posebej pa v tujih turističnih državah.