Paprike iz pečice

OddajDobra Žlica, dne 2014-09-22 ob 15:28:21

Ko delamo polnjene paprike jih delamo večje količine in damo v skrinjo, kjer nas počakajo do zime, če se jih prej ne poje. Najhitreje se jih potem naredi, če se jih enostavno da v pečico in speče.

 

Pečene polnjene paprike

 

Sestavine:

0.5 kg čebule

1 kg mletega mesa

1 kg paprik

1 pest bazilike

2 pesti peteršilja

2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata

1 jedilna žlica sol

3 pesti riža

2 čajni žlici paprike v prahu

1 strok česna

2 jedilni žlici olja

 

Potek dela:

Olje damo v posodo in na njemu prepražimo sesekljano čebulo. Ko je čebula prepražena dodamo meso in mešamo, dokler se ne prepraži. Ko je prepraženo tudi meso dodamo paradižnikov koncentrat in česen, premešamo in zalijemo z vodo, toliko, da lahk enakomerno vmešamo paradižnikov koncentrat. Dodamo papriko v prahu, solimo in zalijemo. Kuhamo toliko časa da zavre. Dodamo baziliko, peteršilj in riž. Kuhamo dokler ni riž še malo trd (večkrat poizkusimo), masa pa mora biti gosta.
Medtem ko se nadev kuha pripravimo paprike. Paprikam izvrtamo zeleni del, odstranimo semena, ter operemo pod tekočo vodo.
S pripravljeno maso nadevamo paprike in jih zlagamo na pekač. Napolnjene paprike damo v na 180 stopinj celzija ogreto pečico in pečemo 30min. Pečene damo na krožnik in ponudimo.

 

Namesto paradižnikovega koncentrata se lahko uporabi tudi svež paradižnik ali paradižnikova omaka.

Zraven ponudimo pire krompir in solato, ali omako iz mletega mesa.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
8
Dobra Žlica
0
Sep 24, 2014
Hvala Zlobni, čeprav ne spada ravno v to temo, je tudi to dobro vedeti in bom tvoj komentar kopirala v novo objavo, da bodo lahko še drugi dodali svoje izkušnje.
#8
Zlobni
0
Sep 23, 2014
Za kuhinjske nerodneže :

KAKO ODPRAVITE BOLEČINO, ČE SE OPEČETE (verjeli ali ne):

Pekoče mesto si lahko hladite z mrzlo vodo, z ledom, s posipavanjem sladkorja, vendar vas bo takoj ko s tem nehate, začelo zopet peči.
Obstaja zelo preprosta metoda, ki takoj odpravi bolečino pri opeklini in celo pomaga pri hitrejšem celjenju:
Pekoče mesto si takoj tesno ovijte z aluminijasto folijo (obojestranska, ne sme imeti papirja na eni strani).
Najkasneje po eni minuti vas ne bo več peklo. Alu folijo pustite na opeklini vsaj nekaj ur. Na ta način se bo opeklina hitro pozdravila,
celo mehurjev ne bo. Na koncu si lahko opečeno mesto namažete z npr. Aloe Vera kremo, ga spet tesno ovijte z Alu folijo in čez čas bo
opeklina izginila.
Znanstvena razlaga po domače: Aluminij je zelo dober prevodnik toplote in v stiku z opečenim mestom prevaja toploto na ven in
skuša vzpostaviti temperaturno ravnovesje. :P

#7
Dobra Žlica
0
Sep 23, 2014
Azra hvala, zdej pa točn vem kje je to. Nič, malo resnosti, se priporočam za povabilo.
#6
Azra .
0
Sep 22, 2014
Klavdija, tam kjer je bila včasih Metalka.
#5
Dobra Žlica
0
Sep 22, 2014
Azra hvala, nisem vedela, hvala, da si povedala.
#4
Azra .
0
Sep 22, 2014
Tale recept sem pa rabila. Jaz ne znam tega narediti tako dobro kot moja mama, ampak mogoče mi kdaj rata.
Sem pa danes jedla v Hitri žlici. A veš Klavdija, da je v Ljubljani hitra žlica, kjer imajo prav dobro hrano!
#3
Dobra Žlica
0
Sep 22, 2014
Ne, zlobni, ne dobijo pokrovčkov, pa se tud ne razletijo.
#2
zlobni
0
Sep 22, 2014
Ali paprike dobijo, tudi pokrovčke, da se ne razletijo?
#1
Dobra Žlica
Dobra Žlica
Objavil/a 2014-09-22 15:28:21 (Sep 22, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Lidlovo kosilo
Selitev
Predstavitev kuharske knjige
Parkeljni
Poizkus izdelave pralinej
Zeliščna sol
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj