Članek
Testo
Objavljeno Sep 05, 2014

Verjetno vsi poznate listnato testo, ter veste kako je uporabno. Sama ga v zadnjem času uporabljam večkrat, vendar kupljenega. Nisem ga še naredila namreč sama. Vse ostale vrste testa sem že naredila ali vsaj poizkusila narediti. Meni osebno je najbolj všeč kvašeno testo, ki mi je tudi zelo enostavno za izdelavo. Moka, kvas, voda, sol in sladkor zamesimo in pustimo vzhajat. Zanimivo za izdelavo pa je tudi kuhano ali paljeno testo. Kdo še ni slišal za princeske ali profiterole, no oboje je iz takega testa.

Da se vrnemo k listnatem testu. Sama iz njega zadnje čase izdelujem slane jedi. Včeraj sem iz ostankov, ki niso ostanki naredila neke vrste slane žepke, kateri so se mi odprli in je nadel spolzel ven, vendar so še vedno dobri, ter tudi nadeva je dovolj ostalo noter, da izboljša okus samega testa. Delala sem 2 okusa oziroma različna nadeva, vendar sta bila oba mesna, prav lahko pa se nadeva s sladkim nadevom ali zelenjavnim nadevom. Kako sem naredila pa vam prikažem s pomočjo fotografij.

Slani žepki iz listnatega testa

Lili izvoli: http://www.publishwall.si/dobrazlica/post/108600/slive

Verjamem, da bodo. Javi, ko jih narediš.

Hvala. Upam, da mi ratajo.

Zanimivi so... in res se smejejo. :-) A mi lahko daš kakšen link do testa za češpljeve cmoke? Bom probala, kar že dolgo nisem in upam, da mi ne bodo ven ušle...

Zlobni, tokrat si pa malo preveč zloben.