Članek
O kuharskih knjigah
Objavljeno Aug 01, 2014

Vsak začetek je težak, sploh kuharski. Da kuhanje poveže ljudi, pa tudi vemo. No danes bomo govorili o kuharskih knjigah. No o eni simpatični zbirkici simpatičnih knjigic, velikih 13x15 cm, primernih res za vse. Ne verjamete? Slika pove več kot 1000 besed.

Upam, da vidite naslove, ki vas pritegnejo, da odprete knjigico in ustvarite kaj, po katerem izmed receptov.

Od vseh teh knjigic pa bom tokrat izpostavila 2 in sicer Kuharska knjiga za fante,... in Kuharica za dekleta,... Obe knjigici sta po moje primerni za začetnike obeh spolov. No najbolje je imeti celotno zbirko, če pa je ni, pa tudi ni nič narobe.

 Za začetek knjigica za dekleta:

 

Pri tej kuharici pa mi je itak najbolj všeč začetek. Zakaj? Poglejmo vsebino, no začetek, kjer so osnove:

 

Ja notri piše kako se znajti v kuhinji, kako tehtati brez kuhinjske tehtnice, kako dolgo zdrži hrana, ter celo slovarček. Primerno je seveda za oba spola, za začetnike, pa tudi tisti z več znanja boste našli noter dober recept.

In še knjigica napisana za fante:

Noro dober naslov, vsaj zame, kaj pa skriva v svoji notranjosti? No poglejmo:

Noter osnove, tako kot v knjigici za dekleta, ter ne boste verjeli, recepti primerni za dekleta. Ja ljubezen gre skozi želodec. No in kot vidite je zraven v okvirčku še posebno obvestilo oziroma opozorilo, ki pa ga je potrebno nujno upoštevati.

Ja fantje, bo treba res prebrat, no vsaj začetek in tiste recepte, katere boste uporabili, da boste očarali dekleta.

Če nočete kupiti knjigic, vendar bi radi vseeno kuhali po njih pa se mi lahko javite in vam objavim željen recept oz vsebino, da boste lahko izbrali recepte.

Edina negativna stran pri teh knjigicah je, da so notri sestavine, ki jih ne poznamo oz jih ne uporabljamo, saj so avtorice Francozinje. No malo brskanja po internetu reši tudi ta problem.