Objavljeno Jul 27, 2014
Tokrat predstavljam najenostavnejše štruklje in sicer take, ki ne vsebujejo nadeva. Sama jim doma v šali rečem kuhan kruh.
Gluhi štruklji
Sestavine:
1 kg moke
700 ml VODE
1 jedilna žlica olja
1 kocka kvasa
sladkor
sol
ocvirki za zabelo
Potek dela:
Iz sestavin (moka, voda, olje, kvas, sladkor, sol) zamesimo testo, kot za kruh, vendar mora biti mehkejše. Pustimo da vzhaja. Ko pvič vzhaja iz testa oblikujemo štručke velikosti 5x10 cm in pustimo, da vzhajajo na pomokani deski. Vzhajane damo v slan krop in kuhamo 4min na eni in nato še 4min na drugi strani. Kuhane vzamemo ven in jih razkosamo z vilicami ali razrežemo. Zabelimo jih z ocvirki, prepraženo čebulo, drobtinicami, lahko pa so tudi priloga golažu.
Jul 27, 2014