Članek
Štruklji
Objavljeno Jul 27, 2014

Tokrat predstavljam najenostavnejše štruklje in sicer take, ki ne vsebujejo nadeva. Sama jim doma v šali rečem kuhan kruh. 

 

Gluhi štruklji

 

Sestavine:

1 kg moke

700 ml VODE

1 jedilna žlica olja

1 kocka kvasa

sladkor

sol

ocvirki za zabelo

 

Potek dela:

Iz sestavin (moka, voda, olje, kvas, sladkor, sol) zamesimo testo, kot za kruh, vendar mora biti mehkejše. Pustimo da vzhaja. Ko pvič vzhaja iz testa oblikujemo štručke velikosti 5x10 cm in pustimo, da vzhajajo na pomokani deski. Vzhajane damo v slan krop in kuhamo 4min na eni in nato še 4min na drugi strani. Kuhane vzamemo ven in jih razkosamo z vilicami ali razrežemo. Zabelimo jih z ocvirki, prepraženo čebulo, drobtinicami, lahko pa so tudi priloga golažu.

Klavdija Hiti