Objavljeno Jul 27, 2014
Tokratni recept ni za vroče poletje, ampak bolj za jesenske dni, ko so že malo hladnejši dnevi. Vendar ker današnji dan spominja na jesen je ta recept ravno pravi za danes.
Ješprenj po moje
Sestavine:
10 skodelica VODE
6 krompirjev
2 rdeča korenčka
2 rumena korenčka
6 skodelic ješprena
2 skodelici prosene kaše
2 skodelici kuhanega fižola
4 mesene klobasce
Potek dela:
Korenčke, olupimo in naribamo, damo v posodo z vodo, dodamo olupljen in na male kockice narezan krompir, ješprenj, proseno kašo, lovorjev list. Zalijemo z vodo in kuhamo do mehkega, še bolje kako uro. Ko je skoraj kuhano dodamo že kuhan fižol in skupaj kuhamo še pol ure. Zraven postrežemo kuhano meseno klobasco.
Jul 27, 2014