Članek
Kako do sestavin?
Objavljeno Jul 27, 2014

Vsakdo pride do svojih sestavin za kuho na drugačen način. Nekateri sestavine kupijo v trgovini, drugi na tržnici, pri kmetu, ali pa jih kar sami pridelajo doma. So nekatere stvari, ki se jih ne more oz zelo težko pridela doma, oziroma pripravi doma, vendar se namesto teh sestavin lahko uporabi njihovo zelenjavo. Naprimer namesto sladkorja se prav lahko uporabi med. Malo težje je pridobivanje soli doma, razen, če ne živite ravno ob morju. Tudi pridelava olja samo zase se ravno ne splača, vendar se lahko kupi kvalitetno olje pri prijateljih, znancih ali pri oljarjih. 

Mleko in mlečne izdelke dobimo pri mlekarjih na kakšnih visokogorskih kmetijah, kjer se živali pasejo v naravi. Sami si lahko, v primeru, da ne živimo ravno v mestu ogradimo zelenico ali del nje in si nekje kupijo kokoši in petelinčke (pozor, petelinčki so za razmnoževanje, samo kokoši nesejo jajca). Med dobimo od čebelarja. Sadje na kmetiji, kjer imajo tudi sadovnjak. Če se kupi jabolka se lahko iz njih stisne sok. Del soka se prekuha za zimo, del se ga ne, če kaj nekuhanega ostane pa iz njega nastane kis, ter tako dobimo domač jabolčni kis. Iz žit dobimo moko, iz moke pa kuh, testenine in vse kar je moknatega. Vse kar najdete v trgovini iz moke, to lahko pripravite tudi doma. 

Kdaj, kje, kaj, kako in zakaj pa izveste, če boste spremljali objave še naprej.

...

...

Toliko o tem danes. Če bi hotel kdo predstavit svoj vrtiček, kje kupuje hrano, ali kaj pridela in izdeluje doma, vabljen, da me kontaktira, vsak prispevek bo objavljen.

Klavdija Hiti