Tokrat prigrizek primeren za kosilo, ali pa piknik v naravi. Ker vsebuje hrenovke, lahko le te nadomestite z veganskimi hrenovkami, če ne jeste mesa, lahko pa zamenjate z vašo najljubšo klobaso. Če pripravljate za piknik lahko uporablate male hrenovke/klobase, ali pa jih narežete. Testo naredite po občutku, zato količin ne bom pisala, oziroma samo okvirne.
Hrenovke v kvašenem testu
Sestavine:
mešana moka (po želji) - približno 0,5kg
kvas - 1 kocka
sol - ščepec
sladkor - ščepec ali 2
voda - približno 0,5L
hrenovke
Postopek priprave:
V večjo posodo v kateri bomo zamesili testo damo na dno sol, čez sol moko, v moko naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor, ter zlivamo počasi vodo, ter mešamo, da nastane mehko testo. Na deski da pregnetemo, damo nazaj v pomokano posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da vzhaja. Ko vzhaja še enkrat pregnetemo, ter pustimo, da vzhaja še enkrat. Ko drugič vzhaja, damo tersto na delovno površino in ga razvaljamo. Z nožem ali čem drugim narežemo na 1-2cm široke trakove in vanje zavijemo hrenovke, ter položimo na pekač. Pustimo, da vzhaja še enkrat, ter damo pekač v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo pol ure, oziroma dokler testo ne postane zlato rjavo. Pečene ponudimo. Dober tek!
Jul 27, 2014