Članek
Enostaven prigrizek
Objavljeno Jul 27, 2014

Tokrat prigrizek primeren za kosilo, ali pa piknik v naravi. Ker vsebuje hrenovke, lahko le te nadomestite z veganskimi hrenovkami, če ne jeste mesa, lahko pa zamenjate z vašo najljubšo klobaso. Če pripravljate za piknik lahko uporablate male hrenovke/klobase, ali pa jih narežete. Testo naredite po občutku, zato količin ne bom pisala, oziroma samo okvirne.

Hrenovke v kvašenem testu

Sestavine:

mešana moka (po želji) - približno 0,5kg

kvas - 1 kocka

sol - ščepec

sladkor - ščepec ali 2

voda - približno 0,5L

hrenovke

Postopek priprave:

V večjo posodo v kateri bomo zamesili testo damo na dno sol, čez sol moko, v moko naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor, ter zlivamo počasi vodo, ter mešamo, da nastane mehko testo. Na deski da pregnetemo, damo nazaj v pomokano posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da vzhaja. Ko vzhaja še enkrat pregnetemo, ter pustimo, da vzhaja še enkrat. Ko drugič vzhaja, damo tersto na delovno površino in ga razvaljamo. Z nožem ali čem drugim narežemo na 1-2cm široke trakove in vanje zavijemo hrenovke, ter položimo na pekač. Pustimo, da vzhaja še enkrat, ter damo pekač v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo pol ure, oziroma dokler testo ne postane zlato rjavo. Pečene ponudimo. Dober tek!


				Primer ovijanja hrenovke v testo			
				Ovite hrenovke čakajo, da testo še zadnjič vzhaja pred odhodom v pečico			
				Pečene hrenovke			
				Tik pred postrežbo			
				Na pikniku jih lahko postrežemo s francosko solato in jajčnim hrenom

Klavdija Hiti