Prijatelji (5)
Bojan Ahlin
Almira Catovic
Branko Gaber
Klavdija Hiti
Ana Kos
Spremljevalci (8)
Sašo Lap
Valentin Rozman
Peter Zajc
Teta Pehta
Klavdija Hiti
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Pražen krompir malo drugače
Veganske in vegetarjanske jedi v slovenski kuhinji
Preteklost na današnjih njivah
Majaron
Luštrek
Testo
Nekaj o sestavinah
Limonska trava
Osnove kuhanja
Med, cvetni prah in propolis
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2018
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Dobra Žlica
May 25, 2016

Lidlovo kosilo

20

Odločila sem se, da bom sodelovala v natečaju podjetja Lidl in sicer tako, da za določen znesek pripravim kosilo. Čeprav sem mislila, da je izziv enostaven, sem ugotovila, da to ni. Zakaj? Ker sem morala vse sestavine kupiti, ker nisem hotela kupiti tistega, kar že imam doma, ter zato, ker sestavine niso poceni, sploh če želiš pripraviti celo kosilo. Zadala sem si težak izziv in sicer pripravila

Dobra Žlica
Sep 09, 2015

Selitev

Že nekaj časa obratuje spletna stran kjer objavljam.  Hvala vsem, ki ste me spremljali tu, sedaj pa vas vabim, da se oglasite na www.dobrazlica.si, kjer so novi recepti in še veliko več. Hvala za razumevanje.

Dobra Žlica
Dec 28, 2014

Predstavitev kuharske knjige

Mogoče že poznate knjigo Radoša Skrta z naslovom Okusno- hitro, enostavno in zabavno. Če je še ne poznate in ste kuharski navdušenec, priporočam, da si jo naročite. Sama jo imam in vam jo resnično priporočam, saj vsebuje različne recepte, kateri vas bodo navdušili. Več o knjigi pa lahko preberete na tej povezavi.

Dobra Žlica
Nov 17, 2014

Parkeljni

11

Ni še čas za parkeljne, vendar bo kmalu. Tu je prvi recept primeren za praznike, ki pa je namenjen najmlajšim in tudi malo manj mladim.   Sestavine: Testo: 0,5 kg moke 7,5 dag masla ali margarine 7,5 dag sladkorja 2 jajca 2 dag kvasa v kocki 2 dcl mleka 3 ščepec soli Za jezik in oči: rozine ali koriander za oči rdeča barve za jezik   Potek dela: Iz sestavin zamesimo mehko testo (izpustimo sestavi

Dobra Žlica
Nov 10, 2014

Poizkus izdelave pralinej

4

Pred kratkim sem kupila silikonske modelčke za izdelavo pralinej. Končno je bil pavi čas, da sem poizkusila izdelavo pralinej. Opazila sem, da sem naredila kar nekaj napak, katere moram naslednjič popraviti. Pralineje - 1. poizkus Sestavine: - temna čokolada - mleko - maslo - vanilijina aroma   Potek dela: Čokolado sem nalomila v posodo, in dodala ostale sestavine. Posodo sem dala na vodno kopel,

Dobra Žlica
Nov 09, 2014

Zeliščna sol

2

Sestavine: - suh peteršilj - suh žajbelj - suh origano - suh rožmarin - sol   Potek dela: Glede na količino soli, ki jo nameravamo narediti vzamemo temu primerno količino suhih začimb in jih damo v terilnik. Bolj kot so suhe, lažje se jih zdrobi. Da se jih zdrobi najlažje se jim doda manjšo količino soli, ki se jo postopno dodaja do željene količine. Dobljeno sol se uporablja za začinjanje tako me

Dobra Žlica
Nov 04, 2014

Jesenski darovi

8

Začetek jeseni je bil topel in suh, zato je veliko rastlinic in pridelkov šele v jeseni dobilo pravi zagon za rast. Iz njiv, vrtov in vrtičkov smo pobrali še zadnje pridelke in pridelke, katere ne moremo pobrati, kot je solata zaščitili pred prvo zmrzaljo. Prav tako smo obrali tudi sadna drevesa. Iz sadja in zelenjave smo pripravili ozimnico, ali pa samo pravilno skladiščili, da se obdržijo kar na

Dobra Žlica
Oct 06, 2014

Kruh

2

Prejšnji teden sem sodelovala na nekem tekmovanju. Zanj sem pripravila namaz in tudi spekla kruh. Tukaj je recept za kruh.   Pirin kruh   Sestavine: 0,5kg krušna moka  0,5kg pirina moka  1 čajna žlička soli 1 žlica sladkorja 1 kocka kvasa voda (odvisno kako suha je moka) olivno olje   Potek dela: Na dno posode damo sol, na sol damo mešanico obeh mok, V moko naredimo jamico, vanjo damo kvas ter sla

Dobra Žlica
Oct 02, 2014

Česen

1

Kaj je česen? Česen, čebula, šalotka, por, drobnjak in čemaž so česnovke in sodijo v družino lilijevk. Pri nas poznamo več vrst česna, od mladega spomladanskega česna z nežno belimi, mlečnimi stroki, pa vse do zrelejšihsort, ki imajo bodisi belo, roza bodisi nežno vijolično barvo lupinice. Raziskave so pokazale, da je zreli česen bolj zdravilen od mladega, saj je v njem koncentracija učinkovin več

Dobra Žlica
Sep 25, 2014

Muškatni orešček

2

Kaj je muškatni orešček in kaj muškatni cvet? Včasih je bilo to "vprašanje za milijon evrov". Predstavljajte si pomorščake, ki so vedeli kako je videti muškatni orešček, vendar se jim ni niti sanjalo, kako sta videti njegovo drevo in plod, v katerem se skriva. Muškatni orešček v botaničnem pomenu ni orrešček, temveč jederce breskvi podobnega sadeža na zimzelenem muškatovem orehu, ki v naravi sega

Dobra Žlica
Sep 24, 2014

Dobro je vedeti

Zlobni je v komentar članka z naslovom Paprike iz pečice dodal ta komentar:   Za kuhinjske nerodneže : KAKO ODPRAVITE BOLEČINO, ČE SE OPEČETE (verjeli ali ne): Pekoče mesto si lahko hladite z mrzlo vodo, z ledom, s posipavanjem sladkorja, vendar vas bo takoj ko s tem nehate, začelo zopet peči. Obstaja zelo preprosta metoda, ki takoj odpravi bolečino pri opeklini in celo pomaga pri hitrejšem cel

Dobra Žlica
Sep 22, 2014

Paprike iz pečice

9

Ko delamo polnjene paprike jih delamo večje količine in damo v skrinjo, kjer nas počakajo do zime, če se jih prej ne poje. Najhitreje se jih potem naredi, če se jih enostavno da v pečico in speče.   Pečene polnjene paprike   Sestavine: 0.5 kg čebule 1 kg mletega mesa 1 kg paprik 1 pest bazilike 2 pesti peteršilja 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata 1 jedilna žlica sol 3 pesti riža 2 čajni

Dobra Žlica
Sep 19, 2014

Kuhanje na Bledu

8

Mogoče ste opazili, da v tem tednu v torek nisem objavila nič. Bila sem vabljena na Bled, kjer se je odvijala dobrodelna prireditev in za to prireditev so kuhali kuharji iz celega sveta. No, ti kuharji so povečini prispevali recepte in povedali kako se naredi posamezna jed, nadaljevali pa smo kuharji iz Slovenije. No, večinoma so bili kuhari, samo jaz amaterka. Že na začetku so nas razdelili po sk

Dobra Žlica
Sep 18, 2014

Origano

3

Kaj je origano? Danes po svetu uspeva že čez 30 različnih vrst origana, ki delajo preglavice celo botanikom. Tako kot majaron, šetraj in timijan, sodi tudi origano v družino ustnatic. Meje med temi vrstami so včasih precej zabrisane, zato pogosto prihaja do zamenjav. V naših krajih origano pogosto imenujemo dobra misel, včasih pa tudi majaron. Kaj je v origanu? Ker uspeva na zelo širokem območju z

Dobra Žlica
Sep 15, 2014

Dežnikarice

7

Tokrat so na vrsti ponovno gobe in sicer marele oz. dežnikarice. Na tak način se jih pripravi najbolj enostavno.   Ocvrte marele   Sestavine: 5 marel (dežnikaric) 1 skodelica moke 2 skodelici drobtin 4 jajca 5 dcl olja za cvretje 1 dcl mleka   Potek dela: Marele (dežnikarice) očistimo na hitro z nožčkom ali krpo, lahko pa tudi z roko odstranimo morebitne iglice ali liste. Ne peremo jih, ker se rad

Dobra Žlica
Sep 12, 2014

Kuharski podvigi

16

Prejšnji teden sem bila cel dan v razmišljanju. Ta teden v torek sem namreč kuhala za nekega gospoda, ki je tudi kuhar. Kuhala sem v pravi kuhinji. Imela sem neke vrste preizkus. Ker pa je bilo to prvič zame, sem imela problem z menijem, saj sem ga morala sestaviti sama. No, že na prvem, spoznavnem sestanku sva se delno dogovorila kaj si želi, in tisto, kar sem predlagala na tem sestanku sem vedel

Dobra Žlica
Sep 11, 2014

Preteklost na današnjih njivah

11

Pri nas imamo njivo, na kateri se skrivajo tudi take rastline, kot so lan in čičerika. Seveda so na njej tudi kumare, bučke, zelje, fižol, korenje, koleraba, rože in kompir. Malo mešano. Občasno peljemo na njivo tudi starejšega gospoda. Na polju sta tudi dve njivi s konopljo, tisto industrijsko. No, pa tako peljemo tega gospoda malo okoli in se ustavimo pred njivo s konopljo, ter vprašamo, kaj je

Dobra Žlica
Sep 09, 2014

Začimbe in dišavnice

Ker danes zaradi časovne stiske ne morem objaviti novo objavo o novi začimbi ali dišavnici sem se odločila, da vas prosim za manjšo pomoč. Zanima me, katere začimbe in dišavnice bi še radi spoznali, predlogi dobrodošli. Nekaj foto materiala najdete na tej povezavi. Vse ideje dobrodošle.

Dobra Žlica
Sep 08, 2014

Palčke

11

Slan prigrizek iz listnatega testa, ki ga tako hitro zmanjka, da se ne speče nova porcija tako hitro.   Palčke iz listnatega testa z makom in sezamom   Sestavine: 1 jajce 1 skodelica sezamovega semena 0.5 kg listnatega testa 1 skodelica maka   Potek dela: Listnato testo najprej odtajamo. Testo razvaljamo, priporočlivo je valjati samo v eni strani. Testo premažemo z jajcem, potresemo s sezamom, pov

Dobra Žlica
Sep 05, 2014

Testo

7

Verjetno vsi poznate listnato testo, ter veste kako je uporabno. Sama ga v zadnjem času uporabljam večkrat, vendar kupljenega. Nisem ga še naredila namreč sama. Vse ostale vrste testa sem že naredila ali vsaj poizkusila narediti. Meni osebno je najbolj všeč kvašeno testo, ki mi je tudi zelo enostavno za izdelavo. Moka, kvas, voda, sol in sladkor zamesimo in pustimo vzhajat. Zanimivo za izdelavo pa

Oglasi

mobilne hišice so vse bolj priljubljen način preživljanja počitnic. hišice so locirane v kampih, kjer imate neposreden stik z morjem in udobje kot v pravi hiši.

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete sodni prevod in ne veste kam točno se obrnit? podjetje dominatus vam nudi prevajanje in tudi sodne prevode.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor želite opraviti ultrazvok vratnih žil, si lahko le-te pregledate pri podjetju ultralab. strokovno usposobljen kader in sodobna tehnologija so njihovi prednosti. več: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratnih-zil

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

polaganje tlakovcev je vsekakor bolj zahtevno opravilo, kot pa izgleda. da bodo tlakovci dolgo obstojni je potrebna dobra predprava, preden se položijo. več informacij: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/polaganje-tlakovcev/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vse več ljudi se odloča, da v svoj dom opremljajo moderne kuhinje. te so minimalistične , ravnih linij in elegantne. več o samih modernih kuhinjah najdete na naslednji povezavi: https://www.kuhnca.si/kuhinje/moderne-kuhinje

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

vas  zanima nakup kolesa in ne veste na kaj točno morate biti pozorni? potem si lahko več preberete v samem članku za nakup gorskega kolesa - https://www.aktivni.si/ostali-sporti/kolesarstvo/nakup-gorskega-kolesa/

Kategorija: Kolesa

Cena: Pokličite za ceno

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

v okviru društva tolmun prirejamo redne vadbe, občasne delavnice in dogovorjene vadbe, izobraževanja: qigong, tai chi, energijskih vadb, tematik osebnostne rasti. aktualni programi so objvljeni na: http://taichi-sola.si prijave in vprašanja sprejemamo na: info@taichi-sola.si   te. 041-430 650 igor gregorc

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail.   <p rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "lucida="" sans="" unicode";="" font-size:="" 13px;="" text-align:="" justify;"=""> instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni! nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail. instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

<span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;"="">več informacij na: <a data-cke-saved-href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" rel="nofollow" 0px;="" padding:="" border:="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;="" vertical-align:="" baseline;="" color:="" rgb(153,="" 0,="" 0);="" text-decoration:="" none;"="" target="_blank">instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Glasba in film

Cena: 15 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj