Članek
Avtor knjige v Primežu revolucije: "Največja laž je, da je bil boj OF boj proti okupatorju in fašizmu!"
Objavljeno Dec 08, 2017

Domobranci so nekje blizu Škofje Loke ujeli mladega fanta, partizanskega kurirja. Tako so domobranci čisto natančno izvedeli za vso partizansko obveščevalno mrežo po vsej Gorenjski. Poleg tega je fante povedal, da imajo Nemci s partizani posebno nenapadalno pogodbo in nam omenil več krajev, kjer Nemci puščajo hrano za partizane.

 

 

Dejstvo, da sem ostal pri življenju, komunisti niso mogli prenesti. Dobro so vedeli, da vem preveč, da sem videl preveč, kaj so počeli, zato so začeli v Slovenskem vestniku strahotno kampanjo proti meni: da sem morilec, navaden zločinec, izdajalec in podobno. V nekem časopisu so celo o meni pisali, da sem nekoč prišel z vaškimi stražarji v Šentvid in da sem z gorečim polenom izžgal oči Mihovemu Tonetu, ki je bil moj sosed in od otroških let moj velik prijatelj. Seveda je bila vse le nesramna laž. Vendar so mnogi verjeli, kakor so tudi verjeli, da sem jaz ubil stražarja v kočevskih gozdovih. Ta dva primera jasno kažeta, kako so komunisti najprej z najzlobnejšimi lažmi umazali človeka, da so potem imeli izgovor za umor. Obrekuj, laži, uničuj dobro ime, nekaj bo že ostalo.

Ravno sem imel misijon v Šmihelu za mladino, je izšel komunistični list Slovenski poročevalec in z debelimi črkami na prvi strani je bilo zapisano: »Janežič – Lavrih – Kaplan – Morilec«. In nato je bilo naštetih vsaj dvajset imen ljudi, ki jih nisem nikdar videl ali jih poznal, da sem jih jaz umoril. In vsi ti fantje in dekleta poslušajo morilca, ki jim pridiga. Lahko si mislite, kako sem se počutil.

Po končani vojni 29. avgusta 1945 so komunistični »osvoboditelji« zahtevali od sorodnikov dobrepoljskih fantov, žrtev komunistične revolucije, da so morali njihove grobove odpreti, z golimi rokami izkopati ostanke umrlih, znositi na kup, kjer so jih sežgali. Ali je šlo za slabo vest ali za brisanje sledi, ki bi pričale o njihovih zločinih?

Največja laž je, da je bil boj partizanov ali OF boj proti okupatorju in fašizmu. Je to res? Naj številke povedo resnico: od leta 1941 do 1945 so komunisti v Sloveniji ubili nekajkrat manj Nemcev in Italijanov kot Slovencev. Teh 15 tisoč pomorjenih Slovencev je bilo najbolj zavedni del naroda, cvet naroda in up za boljšo prihodnost. Odgovorite zdaj, komunisti: proti komu ste se borili? Kaj je bil namen vaše revolucije? Rekli ste: »Ustvarili bomo boljši svet.« Resnic je bila. Smrt naroda, za vas pa oblast. Vaš partizanski pozdrav »Smrt fašizmu, svoboda narodu!« je bil gola laž. Tako ste uničili več kot eno generacijo najplemenitejših Slovencev. Vaš zločin je bil kakor uničujoča povodenj, ki je zalila naš narod.

Laž vlada še danes. Enoumja še dolgo ne bo konec. Gledajo, pa ne vidijo, poslušajo, pa ne slišijo, berejo, pa nočejo razumeti. 50 let komunistične vzgoje rodi bogate sadove. Ljudje se tega sploh ne zavedajo.

Tekst predstavlja odlomke iz knjige V primežu revolucije, avtor Ivan Lavrih.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=974