Prijatelji (7)
Barbka Spruk
Leon Kralj
Branko Gaber
Rastko Plohl
Vladislav Stres
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Tatjana Lukežič
Tinni A
Miran P.
Volodymyr Anželj
Barbara Kolmanič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Partizani so streljali na Slovence celo med pogrebnim obredom
Nov izgovor slovenskih vsejedcev: v času gospodarske krize se ne sme gledati na vsebino krožnika
Je to lovska ljubezen do živali, da se ga od veselja napiješ, ko ubiješ žival?
Znana slovenska političarka je ponosna, da njena hči pobija živali v gozdu
Kako javni sektor uničuje podjetnost med zaposlenimi
Komunisti so otroke v Škofji Loki z glavo udarjali ob drevo in jih nato zmetali v Matjaževo jamo
Avtor knjige v Primežu revolucije: "Največja laž je, da je bil boj OF boj proti okupatorju in fašizmu!"
Lovec priznal, da mu gre pri ubijanju živali na bruhanje
Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 10. del
Vriskanje lovcev ob umoru živali: je to izraz lovske ljubezni do živali?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
september 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odlomki iz knjige Zdravi brez mleka in sira, 4. del

damjan likar1
05.07.2018 12:42 (Jul 05, 2018)

Mastna živila kot je sir, upočasnijo našo presnovo

V celicah naših mišic so mikroskopski gorilniki, imenovani mitohondriji, ki napajajo naše celice.  Ko jemo mastna živila, se nekaj maščobe iz njih prikrade v naše mišične celice. Ko se tam nakopiči, ovira zmožnost naših celic, da proizvajajo mitohondrije, zato se število mitohondrijev v celicah postopoma zmanjšuje. Na ta način lahko mastna živila upočasnijo našo presnovo.

Pazite na svoj krvni tlak: siru je več soli kot v čipsu

Je v siru res veliko soli? Pa si poglejmo. Za primerjavo, približno 57 gramov krompirjevega čipsa vsebuje približno 330 miligramov natrija. Enaka porcija čedarja ali munstra vsebuje več kot 350 mg, edamca več kot 500 mg, Velveete pa – pazite na svoj krvni tlak – več kot 800 miligramov natrija. Ljudje, ki želijo omejiti svoj vnos soli, morda ne razmišljajo o siru kot o živilu z veliko natrija, vendar je prav pri vrhu seznama. Ko se znebite sira in drugih slanih živil, vodna teža hitro izgine in tudi na tehtnici la

Komunisti so zapornikom na Škofjeloškem gradu zabijali žeblja v koleno, rezali trebuhe in čreva zavili okrog njihovih vratu

damjan likar1
26.06.2018 11:30 (Jun 26, 2018)

Iz Predihovih spominov je razvidno, kako so komunisti tiste, ki so prišli v partizane, najprej indoktrinirali, potem so jih uporabili v svoje namene, predvsem v zločinih. Takšen zločin (ali zločini) je veljal kot pogoj za zanesljivost in zaupanje in nekateri, ki si rok niso bili pripravljeni omadeževati z nedolžno krvjo, so zato pobegnili od partizanov.

Prespali smo v Celju. Noči v teh provizornih taboriščih so bile grozljive. Partizani so ujetnike, ki so bili ob robu taborišča, silili teči, a potem so jih streljali z vzkliki, da so poskušali pobegniti.

Komunistična partizanska vojska je z zaporniki, vojaki in civilisti ravnala nečloveško, proti vsem mednarodno priznanim humanitarnim in humanističnim načelom. Mama je v bližnjem sadovnjaku videla drevesa z olupljeno skorjo, ki so jo sestradani taboriščniki jedli kot hrano.

Komunistična partija Slovenije je skrbno gledala, da so partizani osebno sodelovali pri vseh zločinih. Razlog? Kot sokrivci ne bodo dezertirali.

Alojzij: »Od 14. ju

Komunisti so otroke v Škofji Loki z glavo udarjali ob drevo in jih nato zmetali v Matjaževo jamo

damjan likar1
22.06.2018 16:30 (Jun 22, 2018)

Viktor Hribar iz Ihana je bil domobranec in je po vojni pristal v zaporu. Najhujše na zasliševanjih so bile partizanke. Obešali so ga za spolovilo. Oko so mu iztaknili. Hrustance na sklepih so mu tolkli s poleni itd. Sestradan do skrajnosti je človek s 85 kilogrami shujšal na 35 kg. Jedel je omet z zidov v zaporih v Škofjeloškem gradu. Tast mi je pri polni zavesti povedal, da so pod oltarjem v kapeli gradu žive zvezane domobrance zakopali in zacementirali.

Nek ubijalec je pripovedoval, da otrok niso streljali, temveč so jih z glavo udarjali ob drevo, jih tako usmrtili in zmetali v brezno v Matjaževi jami. To je bil Pirmanov Tone iz Papirnice.

Nekoč me je obiskal Repek, po domače Strup. Povedal mi je, da je skakal po trebuhu žrtve, da so kar čreva stopala ven. Rekla sem mu v obraz: »Ti prasec!« Nikoli več se ni oglasil pri meni.

V bližnji okolici morišča smo imeli njive in je zato mati, ko je tam delala, še dan – dva po pobojih slišala stokanje in vpitje otrok iz Matjaževe jame, ki ji

Po vojni so komunisti hoteli zbrisati začetke druge svetovne vojne, torej zavezništvo komunistov z nacisti

damjan likar1
20.06.2018 18:17 (Jun 20, 2018)

Dr. Tamara Griesser Pečar v spremni besedi knjige Prevarani Sokoli: Slovenska komunistična partija je bila kot del Jugoslovanske komunistične partije sekcija Kominterne in kot taka zaveznica Hitlerjeve Nemčije. Nemčija in Sovjetska zveza sta namreč na isti strani začeli drugo svetovno vojno.

Po vojni so komunisti hoteli zbrisati začetke druge svetovne vojne, torej zavezništvo SZ in komunistov z Nemčijo, pa seveda tudi dejstvo, da vse do nemškega napada na SZ niso organizirali upora proti okupatorju. Nastal je mit, da so komunisti še isti mesec, ko so si okupatorji razdelili Slovenijo, ustanovili OF in s tem začeli organizirati boj proti okupatorju.

Ob začetku vojne je bila KPS prešibka – štela je 1280 članov  -, da bi se sama uveljavila, oz. kot se je Kidrič izrazil, bila je »ozka sekta«.

Odlomki iz knjige:

Trda jedra komunističnopartijske ideologije skušajo s pomočjo ideološko pravilno naravnanih zgodovinarjev za vsako ceno preprečiti odkrivanje resnice o dogodkih in ozadjih, ki so

Odlomki iz knjige Zdravi brez mleka in sira, 3. del

damjan likar1
19.06.2018 17:55 (Jun 19, 2018)

Več kalorij kot kokakola, več soli kot čips: vpliv sira na našo postavo

Metaanaliza iz leta 2013 je združila rezultate 10 predhodnih raziskav in kljub temu, da je 60 odstotkov teh raziskav financirala mlečna industrija, je bila razsodba jasna. Sir nam počasi, a zagotovo poveča obseg pasu in napolni lica ter se pokaže na tehtnici.

Razlika v zdravju med vegetarijanci in vegani

Raziskovalci z Univerze Loma Linda v Kaliforniji so k temu vprašanju pristopili na drugačen način. Osredotočili so se na vegetarijance in odkrili, da so nekateri izmed njih uživali sir in druge mlečne izdelke, drugi pa ne. Raziskovalci so vsem izmerili telesno višino in težo ter izračunali njihov ITM –  indeks telesne mase (vaš indeks telesne mase je pravzaprav vaša teža, prilagojena na vašo višino; zdrav ITM je pod 25). Pri tistih, ki niso uživali sira in drugih mlečnih izdelkov, je bil povprečni ITM zdravih 23,6. Pri tistih, ki so radi pojedli topel sendvič s sirom, lazanjo s sirom in druge jedi z mlečnimi izdel

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 11. del

damjan likar1
15.06.2018 02:47 (Jun 15, 2018)

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf 

KOLABORACIJA MED KOMUNISTI IN FAŠISTI, 3. DEL:

Meseca avgusta 1943 je na Vodicah pri Dobrepoljah bilo blizu 1000 oboroženih komunistov. Ko se je za to zvedelo, je pol

Odlomki iz knjige Zdravi brez mleka in sira, 2. del

damjan likar1
13.06.2018 21:03 (Jun 13, 2018)

Siri smrdijo po neumitih stopalih

Bakterije povzročijo fermentacijo mlečnega sladkorja, laktoze, pri čemer nastaja mlečna kislina, ki prispeva k okusu sira. Nekatere bakterije so posebno smrdljive na primer brevibakterije. Ta rod bakterij je vseprisoten. Imamo jih vsepovsod po koži in v nogavicah. Če si že nekaj časa niste umili stopal, so razraščajoče se brevibakterije razlog, da ljudje odpirajo okna. Brevibakterije uporabljajo v proizvodnji munstra, limburgerja in številnih drugih sirov, kot smo videli prej. Če ti siri smrdijo po neumitih stopalih, je to zato, ker vonjate natanko isto stvar.

V siru so tudi bakterije, ki so odgovorne za neprijeten vonj pod pazduhami

Nekatere sirne kulture vključujejo Staphylococcus epidermidis, eno od vrst bakterij, ki so odgovorne za neprijeten telesni vonj pri ljudeh. Če hrepenite po podrobnostih, te bakterije proizvajajo izovalerično kislino (3-metil butanojska kislina), ki daje vonj, značilen za človeške pazduhe in nekatere izrazite sire.

Ena o

Odlomki iz knjige Zdravi brez mleka in sira, 1. del

damjan likar1
12.06.2018 17:54 (Jun 12, 2018)

Vedela sem, da moram izboljšati svoje zdravje, zato sem začela uvajati spremembe. A nič ni imelo tolikšnega vpliva na moje zdravje kot prenehanje uživanja sira. Pravzaprav mi dan, ko sem ga za vedno opustila – sreda, 15. avgust 1979 – predstavlja moj pravi, zdravi rojstni dan. To je bil dan, ko je vse, kar sem kdaj prebrala o mlečnih izdelkih, sestavilo kot sestavljanka, in končno mi je postalo jasno: Edina naloga mlečnih izdelkov je spremeniti dobrih 20 kg težkega telička v 135-kilogramsko kravo v šestih mesecih. (Če si to želite doseči tudi sami, si jih le privoščite!)

Obožujete sir, a žal vam moram povedati, da vam sir ne vrača ljubezni. Prej ko boste uvideli to, prej boste premagali svoje težave s težo ali zdravjem.

Ker sir prihaja od krav – pogosto brejih krav – vam prinaša tudi odmerek estrogenov, ženskih spolnih hormonov, na katere niste računali. Poleg tega proizvajalci siru dodajajo toliko soli, da se uvršča med živila z najvišjo vsebnostjo natrija. Vsebuje tudi veliko nasičen

Kardelj je ocenil, da je Osvobodilna fronta tako uspešno politično slepilo za uresničevanje komunistične revolucije, da je tak model priporočil Titu

damjan likar1
15.05.2018 11:09 (May 15, 2018)

Osvobodilna fronta je bila partijski trojanski konj. Prikazovanje Osvobodilne fronte kot koalicijo strank in vseljudsko narodno gibanje je omogočilo partiji zapeljati ljudi v komunistični blok v prepričanju, da je edini namen borba proti okupatorju, v resnici pa so bili zlorabljeni za izvedbo sovjetske revolucije. Kardelj je ocenil, da je Osvobodilna fronta tako uspešno politično slepilo za uresničevanje komunistične revolucije, da je tak model priporočil Titu kot model za ostale dele Jugoslavije.

V vasi Notranje Gorice je delovala sokolska četa, ki je imela glede na številčnost izjemno veliko komunistov. Bistveni poudarek je, da so komunisti takoj prevzeli vlogo vzgajanja in navduševanja sokolskih članov za sovjetsko revolucijo in tudi prve smrtne obsodbe in usmrtitve nad lastnimi sokolskimi sodelavci.

Čeprav so si slovenski komunisti po vojni prisvojili pesnika Prešerna za svojega in po njem že med vojno poimenovali celo svojo brigado, niso nikoli doumeli, da so bile tudi njim name

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 12. del

damjan likar1
09.05.2018 09:23 (May 09, 2018)

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf 

KOLABORACIJA MED KOMUNISTI IN FAŠISTI, 4. DEL:

Najstrahotnejši dokaz za izdajalsko zaroto, ki jo je komunistična Osvobodilna fronta sklenila s savojsko cesarsko vojs

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 10. del

damjan likar1
04.05.2018 08:23 (May 04, 2018)

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf 

KOLABORACIJA MED KOMUNISTI IN FAŠISTI, 2. DEL:

Po končanih posvetih so imeli zastopniki Savojcev ter »narodno-osvobodilne vojske« veliko gostijo. Italijani so jim šli

Britanski častnik Evelyn Waugh: "Partizanom ni prav nič do tega, da bi se borili proti Nemcem, ker so zatopljeni v svojo

damjan likar1
19.04.2018 10:28 (Apr 19, 2018)

Franklin Lindsay, višji predstavnik OSS pri Titu: »Tito je bil odločen, da nam prikrije, v kolikšni meri se partizani bojujejo proti četnikom namesto proti Nemcem, pa tudi v kolikšni meri pri tem uporabljajo zavezniško orožje. To je bil nedvomno eden od dejavnikov Titove kampanje, da omeji naše stike in gibanje z njegovimi enotami. Nasprotno pa so Mihailović in njegovi poveljniki, celo potem ko so zavezniki leta 1943 ustavili svojo podporo, ameriškim častnikom puščali popolno svobodo, da se pogovarjajo z vojaki vseh činov in s civilisti.

Poročilo stotnika Masfielda iz marca 1944 je bilo zelo kritično do partizanov in britanske politike do Tita. Od takrat naprej je bilo v Washingtonu razpoloženje izrazito nenaklonjeno Titu. Večina  visokih vojaških poveljnikov in diplomatov je zamerila Rooseveltu, ker je dovolil, da so odgovornost za zavezniško politiko na Balkanu prevzeli Britanci.

McDowell, ki je med drugim delal za britansko obveščevalno službo, je potrdil, da partizani orožje, ki

Potrebne bodo generacije, da se bo komunizem izčistil iz slovenskih glav

damjan likar1
09.04.2018 10:33 (Apr 09, 2018)

Včasih tudi čisto nov »fičo« ni prestal tehničnega pregleda. Treba ga je bilo odpeljati spet nazaj k prodajalcu, da so ga popravili in potem znova na tehnični pregled. Sprašujem se, kdo bi odgovarjal, če bi se na teh nepotrebnih vožnjah zgodila kaka nesreča, ko bi npr. odpovedale zavore, krmilje ali kaj drugega, pomembnega?

Po prihodu v Ameriko: »K vam sem prišel, ker me je totalitarni komunistični režim, ki se je po vojni vzpostavil v moji domovini, oviral in utesnjeval pri strokovnem ter osebnem razvoju.«

Kardelj je še kar naprej eksperimentiral. To je počel na vsakem področju narodnega gospodarstva, kar je povzročilo vedno večjo inflacijo. Ljudje so kmalu ugotovili, da se ne izplača štediti denarja in da se je boljše zadolžiti. Banke so dajale ugodna posojila, katerih prvotna vrednost se je že v nekaj letih skrčila na desetino. Večinoma so ljudje kupovali »fičke«, nekateri pa so vzeli kredit tudi za hišo. Ker je bilo treba posojila za hiše plačati v tridesetih letih, je zaradi galo

Večina gradbenih del na Titovih rezidencah, še zlasti na Brionih, so opravili kaznjenci. Tito jim je rekel, da so sužnji.

damjan likar1
05.04.2018 09:31 (Apr 05, 2018)

Povojni sodni proces proti Mihailoviću: enega od njegovih odvetnikov so kaznovali, ker ga je preveč goreče branil. Obtožili so ga tehnične napake in obsodili na prisilno delo, ki ga ni preživel. Ameriški predsednik Harold Truman je v Beograd poslal protest nad načinom vodenja Mihailovićevega sojenja. 29. marca 1948 ga je Truman posmrtno odlikoval z legijo za zasluge za njegov prispevek k zmagi zaveznikov.

Tito je državo nastlal z mogočnimi spomeniki dozdevnim dosežkom partizanov. Da je večina mitskih, ni prav nič motilo propagandistov in njegovih podpornikov na Zahodu. S stalnim ponavljanjem so z leti partizanski miti in legende postali sprejeti kot resnična dejstva. In po juniju 1948 so jugoslovansko zgodovino še drugič pisali na novo, da bi pokazali, kako si je Tito od nekdaj prizadeval za neodvisno, liberalno, protikomunistično usmeritev. Mnogi na Zahodu so požrli tudi to!

Brioni.

Tako kot je BBC igral pomembno vlogo pri opevanju Tita in komunistične strani med vojno, je tudi po l

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 9. del

damjan likar1
03.04.2018 09:17 (Apr 03, 2018)

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf

KOLABORACIJA MED KOMUNISTI IN FAŠISTI, 1. DEL

Po 8. septembru 1943 se je Osvobodilna fronta, ki je že prej imela zveze s cesarsko italijansko vojsko ter od nje prej

Medvojni britanski zunanji minister je obžaloval, da so v Jugoslaviji izdali protikomunisitčne borce

damjan likar1
30.03.2018 07:38 (Mar 30, 2018)

Devetindvajsetega decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so pred kratkim na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: »Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.« 

Michael Petrovic, ki je bil takrat uradnik na ameriškem veleposlaništvu, je bil priča, kako je ulični prodajalec časopisov, ki je na ulici v Beogradu prodajal izvode Grolovega časopisa Demokratija, zgorel, ko je komunistična tolpa polila njegove časopise z bencinom in jih zažgala.

Tito je rad pobijal tudi živali. Posneto 30. julija 1964, Donje Bare (BIH). Vir: Muzej jugoslovanske zgodovine.

Evelyn Waugh je v časniku The times 23. maja 1945 objavil zagrenjeno pismo: »Če se z objavo resnice razkrije, da ima režim maršala Tita vse značilnosti nacizma – tajno politično policijo, brezvestne propagandne urade, sodne umore političnih naspr

Partizan in bivši komunist Špelič: "Če bi borci vedeli za vse, kar se bo dogajalo pri nas po vojni, bi prav gotovo odrek

damjan likar1
28.03.2018 10:18 (Mar 28, 2018)

Nekdanji partizan France Špelič, ki je po vojni izstopil iz Partije, je v svoji knjigi "Vrnil se bom k očetu", zapisal: "Če bi partizanski ljudje in sami borci vedeli za vse, kar se bo dogajalo pri nas po vojni, bi prav gotovo odrekli partizanom vsako pomoč in sodelovanje. Kaj je doletelo na primer kmete: dajatve in izterjave brez usmiljenja. Koliko je bilo rubeža in raznih zaplemb! Koliko kmetov je šlo skozi zapore, ker niso zmogli pritiska in obremenitve!"

Nečloveško je bilo tudi ravnanje z obrtniki. Kolikim, ki so bili potrdili s pridnim in iznajdljivim delom, so prilepili ime »vojni dobičkar« in jim zaplenili vse premoženje, lastnike delavnic pa zaprli. Na kako umazan način so po vojni nekateri prišli do pravega bogastva. Marsikateri od teh so uničevali pridne obrtnike in trgovce.

Koliko pritiska je bilo na intelektualno delo in intelektualce! Mnogi strokovnjaki z vseh področij, profesorji in učitelji so se morali odpovedati svojemu poklicu samo zato, ker so hodili v cerkev.

Med

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 8. del

damjan likar1
21.03.2018 16:49 (Mar 21, 2018)

Komunisti so med vojno najprej oropali in pobili na tisoče slovenskih civilistov. To je najhujša možna izdaja. Da so se lahko še živeči svojci obranili pred pošastnimi plenilci iz OF, so bili prisiljeni prositi okupatorja za pomoč (za razliko od komunistov, ki so prostovoljno sodelovali z okupatorji). Ti ljudje so namreč v partizanskih komunističnih zverinah videli veliko večje zlo od okupatorja. Žalostno je, da večina Slovencev sedaj te ljudi, ki so bili zaradi komunističnih ogabnih zločinov potisnjeni v kot, vidi kot izdajalce in tudi na volitvah izbira ideološke naslednike komunistov, ki še naprej siromašijo Slovenijo. Številne dokaze za delo komunistične OF proti slovenskemu narodu ponuja knjiga Črne bukve, katero celotno vsebino lahko preberete na strani: http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf 

Ko Osvobodilna fronta ni mogla odpora slovenskega ljudstva proti komunizmu zlomiti z množičnimi likvidacijami, nasiljem in divjaštvi in je prav zaradi teh splošni odp

Angleška pisateljica se sramuje, ker je njena država pomagala vzpostaviti in ohranjati komunistično diktaturo v Jugoslaviji

damjan likar1
15.03.2018 09:40 (Mar 15, 2018)

"Ta knjiga je delno tudi pokora, ker sem z večino svojih rojakov slepo sprejela titoistično pristranost. Upam, da jo do neke mere lahko vzamemo kot odškodnino, ki jo dolgujem mnogim žrtvam jugoslovanske policijske represije. Eden od časopisov, ki so se najbolj trudili ohraniti titoistični mit, je bil The Observer, pri katerem sem preživela večji del svojega odraslega življenja. Na srečo sem odstopila še pred Titovim pogrebom, ko je uredništvo The observerja položilo venec v počastitev »velikega voditelja«. Kakor se nekoč sama nisem zavedala, se tudi oni niso, da bi morali, če bi bili pisci v Jugoslaviji in bi imeli pogum za svoja lastna prepričanja, bodisi emigrirati ali pa živeti nevarno življenje izven zakona, nezaposleni in brez podpore za brezposelne," je zapisala v svoji knjigi Zapravljena dediščini Josipa Broza Tita.

Odlomki iz knjige:

Nekaj kritičnih mladih Jugoslovanov, ki sem jih srečala na svojih potovanjih, me je rotilo, naj opišem nasprotja med življenjem, ki ga v Jugos

Laž je nesmrtna duša komunizma: partizani trdijo, da so pobili kar 305 tisoč Nemcev

damjan likar1
13.03.2018 08:16 (Mar 13, 2018)

Pri stikih z zahodnimi diplomati in novinarji je Tito obljubil, da ne bo nikdar uporabil sile, da bi Jugoslaviji vsilil komunizem. Šel je celo tako daleč, da se je delal prizadetega in užaljenega zaradi stalnih zahtev, da ponovi to obljubo.

Ko je februarja 1945 prišel feldmaršal Alexander v Beograd, se je ponudil, da preskrbi zavezniške čete, ki bi pospešile nemški umik. Po Kardeljevi pripovedi je »našo revolucijo rešila« samo Titova nepopustljivost, ko je zavrnil zahtevo (ki bi verjetno res lahko pospešila konec vojne in v Jugoslaviji očuvala na desettisoče v zadnjih mesecih izgubljenih življenj.).

Tako britanski kakor ameriški oficirji za zveze so bili ob več priložnostih priče akcijam četnikov. Kasneje so slišali, da jih je BBC pripisal partizanom.

Bill Hudson se spominja, da so bili številni komunikeji partizanov, v katerih so opisovali svojo bojevitost in herojska dejanja in jih vestno pošiljali v Kairo, čiste izmišljotine. Kmetje iz tistih krajev so mu vedeli povedati, da se na

Oglasi

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

pozdravljeni, bili ste utrujeni od zavrnitve s strani bank, ki jih imate dovolj, da jih ne ne najdite nobenega izhoda iz vaše težave. ponudba posojila med posamezniki od 5000 € do 500 000 €. pravzaprav sem teodoraandreea a smo struktura posameznikov pri vodenju računa in pomagamo ljudem, ki vam nudimo posojila v razponu od 5000 € do 300 000 € za obrestna mera 2%. torej, če bi imeli projekt ali želite kupiti avto ali moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 85000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke.   imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 60000 €

pozdravljeni jaz sem belgijski državljan, mednarodni finančni minister v banki, izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, ki ga dodeljujem posojila posameznikom z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se nadomestilo začne 2 meseca po prenesite na svoj bančni račun in opravite mesečno plačilo. ne oklevajte se obrnite na mene po elektronski pošti za več informacij, če jo potrebujete. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala.

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

ali vas zanima posojilo 5.000 do 2.000.000 €? posojilo za financiranje vaše potrebe? svojih projektov? za prilagoditev dolgove do bank? to je tam, da ga oklevajete trenutek, da se obrnem na mene, ker imam kapital dovolj pomembno, da sodeluje pri uporabi katerega koli ljudje, ki potrebujejo posojila in imajo sposobnost za povračilo mesečnih plačil in za spoštovanje posojilni zakoni med posameznimi moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 20000 €

potrebujete posojilo? banka je zavrnila in hočeš imeti posojilo za podporo vašim potrebam? ni problema. ne glede na vaš finančni položaj. ponujam vam hipotekarna posojila, komercialna posojila, mednarodna posojila, osebna posojila in ekskluzivna posojila za izobraževalna posojila. ponujam posojila na voljo partnerstvom, drugim javnim in zasebnim, in mnogim. na razpolago vam bom vsako posojilo, nepremičnine, financiranje in drugo. ponujam tako dolgoročna kot kratkoročna posojila. stopite v stik z mano danes in pridobite prvo finančno posojilo. brez resnega vzdrževanja moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 13000 €

pozdravljeni jaz sem belgijski državljan, mednarodni finančni minister v banki, izkoristim vaš e-poštni naslov, da vas obvestim, ki ga dodeljujem posojila posameznikom z obrestno mero 2% v obdobju po vaši izbiri. od 5.000 € do 9000.000 € se nadomestilo začne 2 meseca po prenesite na svoj bančni račun in opravite mesečno plačilo. ne oklevajte se obrnite na mene po elektronski pošti za več informacij, če jo potrebujete. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com najlepša hvala.

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 45000 €

dober večer gospod / gospa   moje ime je gospa teodora andreea sem finančni inšpektor, imam kapital € 600,000.00, ki mi je služil za odobritev zasebnih posojil kratko in dolgoročno, od 10.000 € do € 600.000,00 za vsakogar resno , ki je sposoben dobro izkoristiti to posojilo, ki ga ima v lasti. 2% obresti v letu, glede na vsoto, ki je bila posojena, ker sem posebna. ne želim kršiti zakona o oderuštvu. vrnite največ 5 do 10 let ali več, odvisno od zneska posojila. za več informacij se lahko obrnete na e-pošto. vljudno moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 15000 €

5292.) mala čarovnica lili  polet na luno - knister

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 14.99 €

7481.) travniške rastline na slovenskem - andrej seliškar in tone wraber

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

7716.) ana karenina - tolsoj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj