Dr Mateja Černič: "Ta komedija /FARSA / TRAGEDIJA presega najbolj bujno domišljijo!!!! Študije o VARNOSTI IN UČINKOVITOSTI CEPIV, na podlagi katerih Javna Agencija za Zdravila in Medicinske Pripomočke (JAZMP) izda dovoljenje za promet na slovenskem tržišču, so v Sloveniji zaščitene kot poslovna skrivnost (68. člen ZZDR-2). Do njih nima dostopa NIHČE (ne, tudi zdravniki in raziskovalci ne). Zdravniki se s tem sicer očitno čisto nič ne obremenjujejo, saj po mojem vedenju ne oni kot posamezniki ne zdravniška združenja niso nikoli podala zahteve za dostop do teh študij. To sem aprila 2013 storila šele jaz. JAZMP je mojo zahtevo zavrnil. Od takrat je zadeva že dvakrat šla skozi Upravno sodišče, ki je v drugo ugodilo moji tožbi (sodba št. IU 1520/2016-80) ter zadevo ponovno vrnilo v odločanje Informacijski pooblaščenki (IP). In boj se odvija naprej. Tisto, kar je pri vsej tej zgodbi najbolj fascinantno, pa so argumenti JAZMP-ja in IP-ja. Če slučajno še vedno gojite kakršnekoli iluzije o integriteti, strokovnosti in poštenosti javnih institucij, si preberite blog. Ne bo vam žal "

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke JAZMP pravi: "Študije o varnosti in učinkovitosti cepiv so poslovna skrivnost" - Ideološki konstrukti o cepljenju

Študije o varnosti in učinkovitosti cepiv, na podlagi katerih JAZMP izda dovoljenje za promet na slovenskem tržišču, so poslovna skrivnost. Do njih nima dostopa NIHČE (ne, tudi zdravniki in raziskovalci ne, ki pa se s tem ne obremenjujejo). Aprila 2013 sem vložila zahtevo za dostop do teh študij- od takrat je zadeva že dvakrat šla skozi Upravno sodišče. In boj se odvija naprej. Najbolj fascinantni pa so argumenti JAZMP-ja in IP-ja - ta komedija/farsa/tragedija presega najbolj bujno domišljijo.