Vodstveni naj nehajo krast. Čakaj, ne, zamenjat bagro bruseljansko, posteno placat domacega cloveka, nehat natovarjat x y folk in nomadstvo tretjega sveta, pa gotova maša.
Večina Slovenije pa se nehajte delat francoza, vi biseri.
DOM:
"REŠITEV ZA PRIMAJKLJAJ DELOVNE SILE NISO MIGRACIJE AMPAK VIŠJE PLAČE
Slovenski politiki ne zmanjka idej, kako rešiti problem primanjkljaja delovne sile. Po tem ko dnevno dopušča invazijo tisočev nezakonitih migrantov iz Afganistana, Pakistana, Alžirije, Maroka, Nigerije in podobnih držav, ki so znane po zagotavljanju "programerjev, zdravnikov in inženirjev", so se pričakovanja rešitev usmerila v vzhodno Azijo, natančneje na Filipine.

Ne zadošča poplava zakonitih migrantov iz Kosova, Srbije, Bosne in Hercegovine, ki tvorijo glavni vir nekvalificirane in polkvalificirane delovne sile pri nas. Ne, balkanizacija Slovenije ne zadošča, porebujemo do 5.000 Filipincev.

Slovensko gospodarstvo bodo seda reševali Filipinci, po tem ko ga niso rešili Afganistanci, Albanci, Nigerijci ali Srbi. Logika migracijske politike vlade RS je do konca sprevržena. V emigracijo sili letno več kot 10.000 slovenskih državljanov, ki si zaradi slabih razmer boljše življenje išče v drugih evropskih država, ZDA ali Avstraliji, spodbuja pa nezakonite migracije iz Afrike in Arabije ter zakonite z Balkana.

Vse je osnovano na napačni logiki o dobrobitih, ki naj bi jih prinašali migranti. Celovita analiza dobrobiti in stroškov pokaže, da migracije niso pareto izboljšljive in da so stroški izrazito podcenjeni. Migranti predstavljajo konkurenco v najnižjih plačnih razredih in na strani ponudbe dela skrbijo, da se plače ne zvišujejo. Hkrati povzročajo veliko breme sistemu socialne države, zdravstvu, šolstvu, izkrivljajo trg stanovanj. Da o negativnih kulturnih eksternalijah, nezmožnostih jezikovne integracije ne izgubljamo besed.

Skratka, ne zakoniti, ne nezakoniti migranti, niso rešitev zagat na trgu dela. Če ob obstoječi ceni dela, ponudba dela ni ustrezna, je ustrezen odziv lahko dvig cene dela. Da, ni potrebno biti novodobni Adam Smith in ugotoviti, da so plače v Sloveniji prenizke.

Zato bi sporočilo vladi RS in delodajalcem bilo naslednje, zagotovite spodobne plače slovenskim delavcem pa ti ne bodo odhajali v tujino in ne bo potrebe po uvozu tuje delovne sile! "

Slovenija želi uvoziti več tisoč filipinskih delavcev... https://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenija-zeli-uvoziti-vec-tisoc-filipinskih-delavcev.html?fbclid=IwAR0OjbT7tnortXG5ahWX9H4uv9tCkPArUc5eCLekwBFRUUKAkKbxbR0qnCg