Pozno sinoči je završalo ob novici, da je znana Slovenka tihotapila migrante. Več medijev je namreč objavilo novico, da so policisti že pred časom odvzeli prostost dvema slovenskima državljanoma, zakonskemu paru iz Metlike. Ukvarjala se naj bi s tihotapljenjem tujcev, ki so nelegalno prestopili mejo.
 
PAR IZ METLIKE SO PRIJELI POLICISTI POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANE, IN SICER NA KOČEVSKO-RIBNIŠKEM OBMOČJU, PRI SODRAŽICI.
Pred dnevi, konec julija, so policisti par pridržali in začeli s predkazenskim postopkom zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, za kar je zagrožena zaporna kazen do 5 let. Policisti so na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo, v konkretnem primeru naj bi skupaj s pakistanskim sodelavcem pomagala pri tihotapljenju sedmih Pakistancev.
 
Portal dolenjskanews.com je pri tem prvi objavil, da se prijeta Slovenka ukvarja z vinarstvom, osvojila je naslov prve slovenske vinske kraljice, ukvarjala se je tudi s politiko. Na podlagi tega ni bilo težko priti do imena. Prvi naslov vinske kraljice Slovenije je leta 1996 osvojila Metličanka Lidija Mavretič.
 
MAVRETIČEVA JE NATO KOT PREDSTAVNICA PODMLADKA ZDAJŠNJE STRANKE SD (TAKRAT ZLSD) LETA 2004 KANDIDIRALA TUDI NA VOLITVAH ZA EVROPSKI PARLAMENT.
Na novico o prijetju Metličanke in njenega partnerja, sicer iz Bosne in Hercegovine, ter dogodke, povezane s tem, se je na svoji Facebook strani odzvala tudi mag. Maja Kocjan, predstavnica Civilne iniciative Bela krajina. Zapisala je: “Glede na to, da je SD že cca 10 let v vladnih koalicijah, je sedaj tudi popolnoma razumljivo, zakaj ni želje oziroma se ne sprejmejo ustrezni ukrepi, da se nezakoniti prehodi meje ustavijo oziroma vsaj dejansko poskušajo čim bolj omejiti.”
 
V SD se sprenevedajo
V SD so sinoči za 24ur.com sicer sporočili, da Mavretičeva po letu 2004 ni več aktivna v stranki. Slednja pa se na telefonske klice ni odzivala. Vendar pa javno objavljene fotografije, tudi na njeni Facebook strani, kažejo, da je bila pogosto v družbi Dejana Židana, predsednika SD. Ena od teh je iz septembra 2017, ko sta skupaj obiskala Kitajsko. Dejan Židan je namreč na svoji FB-strani 13. septembra 2017 objavil zapis in fotografijo s tega obiska, članica delegacije je bila tudi Lidija Mavretič.

Pri tihotapljenju migrantov ujeli vidno članico SD - Moja Dolenjska

Pozno sinoči je završalo ob novici, da je znana Slovenka tihotapila migrante. Več medijev je namreč objavilo novico, da so policisti že pred časom odvzeli prostost dvema slovenskima državljanoma, zakonskemu paru iz Metlike. Ukvarjala se naj bi s tihotapljenjem tujcev, ki so nelegalno prestopili mejo. Par iz Metlike so prijeli policisti Policijske uprave Ljubljane, in …

Ovadili članico SD Dejana Židana Lidijo Mavretič, ki je z možem tihotapila ilegalne migrante | Nova24TV

Policija je konec julija v Sodražici ujela 14 ilegalnih migrantov, hkrati pa tudi dva slovenska državljana. Med njimi Lidijo Mavretič, nekdanjo kandidatko Združene liste oziroma sedanje SD Dejana Židana, in njenega soproga Marka Hraniloviča, poroča portal 24UR. "Mavretičeva naj bi v času prijetja na območju Kočevsko-Ribniške regije iz avtomobila že uspela izpustiti tujce, njen soprog pa naj bi bil ujet skupaj z njimi. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila. Skupaj pa naj bi vsi trije pomagali sedmim pakistanskim državljanom. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, podana pa je bila tudi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo," še poroča 24UR. Ali je primer povezan s časnikom Slovenske vojske Matevžom K., o katerem smo nedavno poročali, da naj bi po naših informacijah tihotapcem in ilegalnim migrantrom sporočal, kako se izogniti policijskim patruljam (TUKAJ), še ni znano. Lidija Mavretič je sic