A veste tisto, ko imate fiksno idejo, da mora biti nekaj po vaše in ko opazite, da ni tako, se postavljate na trepalnice, vas žuli, preverjate FB-profile, da bi dobili informacijo, ki si jo želite, pa je nikjer  ni... vas muči, pa sprašujete angelske karte, pa niste zadovoljni z odgovorom...sprašujete Boga, pa ne slišite njegovega odgovora, ali pa je Bog ravno na kosilu in nima časa za vas...hočete se naučiti delati z nihalom, pa nikakor ne gre... marjetic pa nočete trgati in spraševati... ljubi - ne ljubi - ljubi - ne ljubi...

Oh... kolikokrat sem bila v taki situaciji. Kaj narediti? Ne sprašujte drugih ljudi. ki pojma nimajo za kaj gre. Ne letajte za tistim, ki je jasno povedal, da nimate šans, ampak spravite samega sebe v omaro, losajte se samega sebe!!!! To, da vas človek, za katerega ste zapeli ne mara, ne pomeni, da ste vi najslabši človek na svetu! Pač... en človek je rekel "ne". Na svetu je na milijone drugih ljudi in ni vrag, da ne boste našli nekoga, ki bo vam všeč in boste tudi vi njemu. 

Včasih ni potrebno imeti nobenega plana, nobenih zamisli, nobene poti, ki ste si jo že vnaprej začrtali, spolirali, zacementirali... Včasih je treba vreči vse plane v kanto. Ne izsiljujte nikogar. Pustite. Izpustite. Včasih je treba samo živeti. Samo dihati, samo vstati in če je dan pust in žalosten, če je v stanovanju še vedno vaša mama, ki gleda ob vsaki uri televizijo in vas to spravlja ob pamet... ali vam gre na živce vaš sosed... ali roža ali karkoli izven vas... potem se vzemite v roke in iščite to, kar je dobrega v situaciji, kjer ste.

Naučite se iskati vedno v vsaki situaciji dobro...V vsaki situaciji! In zmagali boste. Iščite olajšanje. Svet bo še vedno stal, tudi če se vaš plan ne bo uresničil. Naredite drugi plan. Povejte drugo zgodbo. Zažgite papir, na katerega ste napisali prejšnjo zgodbo. Vrzite stran vse, kar vas omejuje.

Oki, trenutno ste samski. Potolažite se. Tista oseba, ki vam je všeč ne kaže zanimanja za vas. So pa druge osebe, ki se zanimajo za vas, pa vam ni mar... Pustite ves ta "predmet" o odnosih in delajte nekaj, kjer se dobro počutite. Ukvarjajte se z otroci, pojdite na izlet, vpišite se na kakšen tečaj. In predvsem prenehajte delati to, če veste, da se ne bo dobro izšlo za vas.

p.s. Naslov sem hotela dati kot "Give yourself off the hook"...pa ne znam prevesti.