Hladnejši večeri so kot nalašč za obisk kina, še posebej, če imaš na voljo odličen izbor novih filmov. Izbrali smo deset odličnih, ki bodo vsak čas na ogled na velikem platnu.

1 Všečkana (Liked), kratki igrani film

Zgodba o sedemnajstletni Anji, eni tistih simpatično spogledljivih punc, ki jim všečki na družabnih omrežjih krojijo življenje in samopodobo. Ko nekdo na spletu objavi njen intimni posnetek, postane Anja čez noč tarča škandala, ki se kot vihar razširi med šolskimi klopmi ter sproži val zgražanja in zasmehovanja.

Na svoj rojstni dan se Anja odloči pozabiti na neprijetnosti in se s prijateljico Nino ter fantom Petrom prepustiti zabavi v nočnem klubu, toda s svojim vedenjem izzove še Petrov posesivni izbruh. Usodni večer kulminira ob prihodu domov, kjer Anja doživi epilog z nepričakovanim preobratom.

Oglej si napovednik:

Igrajo: Inja Zalta, Domen Valič, Nataša Barbara Gračner, Barbara Sorčič, Brane Zavrsan, Tadej Koren Šmid, Zvezdana Mlakar

Režija: Dražen Štader

V kinu od 14. septembra, sicer pa več informacij o filmu najdeš na kinodvor.org/spored/vseckana.

2 Jenny se poroči (Jenny's Wedding)

Jenny Farrell svoje homoseksualnosti ne skriva pred celim svetom, le pred svojo zelo konvencionalno in tipično družino ameriškega srednjega razreda. Zaveda se, da njena starša Eddie in Rose rada živita v svojem mirnem, poznanem in varnem svetu, ki bi ga v hudem strahu pred mnenjem skupnosti lahko ogrozil že najmanjši odklon od povprečja.

Ta velik del sebe pa taji celo pred bratom in sestro, zato družina Farrell vzdržuje zlato pravilo, da je zlitje z množico boljše kot izstopanje. Vse to spremeni en sam pogovor, v katerem Jenny z očetom razpravlja o motivih, ki ljudi privedejo do poroke. V tistem trenutku se odloči, da nad skrivnostjo, ki jo pesti, naredi križ in zaživi polno življenje.

Oglej si napovednik:

Beri dalje...

Top 10 filmskih kino novosti, ki jim moraš videti to jesen - Aktualno - Cosmopolitan Slovenija

Hladnejši večeri so kot nalašč za obisk kina, še posebej, če imaš na voljo odličen izbor novih filmov. Izbrali smo deset odličnih, ki bodo vsak čas na...