Članek
Vabilo na tiskovno konferenco proti prodaji hostla Celica
Objavljeno Nov 29, 2017

V četrtek 30. novembra 2017ob 11. uri v Galeriji Hostla Celica

Ustvarjalci in umetniki Celice ter kulturno umetniško društvo Sestava, v katerem delujemo avtorji projekta in organizatorji kulturno umetniškega programa Hostla Celica, vas vljudno vabimo na  novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili naša stališča proti nerazumni nameri Mestne občine Ljubljana, da nenadoma proda Hostel Celico.

 

MOL bi Hostel Celico prodal na dražbi še neznanemu ponudniku kot poslovni objekt (povezava spodaj) in nepremičnino brez notranje opreme, se pravi brez vsebine, kar pomeni, da bi bila, če bi do take prodaje prišlo, Celica - the world's hippest hostel, sodobni hostel, kulturni center in muzej - uničena.

Organizatorji tiskovne konference smo prepričani, da je funkcija mestne uprave ohranjanje kulturne in zgodovinske dediščine za meščane, in ne trgovanje s kulturnimi spomeniki, kakor tudi spodbujanje in ne rušenje redkih sodobnih svetovno uspešnih projektov mesta.

 

Na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 30. novembra 2017, ob 11. uri v galeriji Hostla Celica na Metelkovi 8

 

vam bomo predstavili in podrobneje obrazložili odprto pismo, ki smo ga naslovili na odgovorne na Mestni občini Ljubljana. V njem smo poudarili naše nestrinjanje in pozvali MOL, da nemudoma odstopi od prodaje.

Na spletni strani www.celicamestu.si ki smo jo odprli kot informacijsko točko in podporno platformo, lahko  že danes najdete več informacij o zgodovini, konceptu in uspešnem sodobnem delovanju tega  svetovno znanega objekta z umetniškim konceptom, v katerem so poleg številnih slovenskih in  mednarodnih sodelovali tudi danes svetovno najbolj uveljavljen umetniki kot sta kipar Antony  Gormley in arhitekt Juhani Pallasmaa.

 

Vaši sogovorniki bodo: 

 

Janko Rožič, arhitekt vodja kulturnega programa,

Žiga Okorn, slikar

Jiri Kočica, kipar, profesor

Vesna Krmelj, umetnostna zgodovinarka in predsednica KUD Sestava

na tiskovni konferenci bosta sodelovala tudi glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač

 

Vabljeni!

Za dodatne informacije prosim pokličite: Janko Rožič 040 843 436

https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obcina/mestna-uprava/oddelki/oddelek-za-ravnanje-z-nepremicninami/razpisi/javna-drazba-za-prodajo-nepremicnin-mestne-obcine-ljubljana-104/

Z lepimi pozdravi,

Ljubljana, 28. 11. 2017

S

Posojilo ponuja med resno hitro zlasti v 48 ur (plavec.joz@gmail.com) zdravo Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplacila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži dolocen mesecni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkorocno in dolgorocno od 5000 evrov do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za vec informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: plavec.joz@gmail.com WhatsApp: + 33789770894