Tekma z Latvijo je bila lepa za oko, saj so bili strelci natančni in je padlo veliko košev, le obramba je bila nekoliko slabša. V drugi četrtini so naši nasedli provokacijam, s čimer smo izgubili rdečo nit in Latvija je naredila preobrat. V nadaljevanju smo igrali mirno, pametno in preudarno, imeli smo boljši met in skok kot nasprotnik. Z nekaj sreče, kot je bil skoraj odločilni koš Saše Dončića, smo dobili tekmo, ki smo jo imeli 90 odstotkov časa pod kontrolo.

Ni občutka, da bi bilo sojenje nepošteno, da bi navijali za koga, napake so bile na obeh straneh, najhujša je bila tista pri udarcu Gorana Dragića. Sodniki so bili le kakovostno preslabi. Vemo, da manjka najboljših sto sodnikov Evrope in da so v Turčiji iz drugega kakovostnega razreda, mogoče celo tretjega. Velika napaka Fibe je, da so sodniki vmešani v vojno z evroligo, evropsko prvenstvo si zasluži najboljše.

Obramba je slovenska slabost, a dokler smo precizni in nam met gre, je to pokrito. Zadevamo z neverjetno preciznostjo, igro "pick and roll" igramo do maksimuma, Dragić, Dončić in Klemen Prepelič so pri tem zelo uspešni. Težava bo, če nam bo met obstal in ga ne bomo mogli z ničemer kompenzirati. Prihajajo polfinale, še večji pritisk, odgovornost in apetiti. Morali bomo odigrali še boljšo obrambo in nasprotnika ustaviti na 70 do 80 točkah. Če fantje še malo pritisnejo v obrambi, mislim, da še niso rekli zadnje besede.

Utrujenost se zaradi nekajdnevnega premora za zadnji tekmi ni videla. Če bi bilo kot v skupini, ko so bile tekme zgoščene, bi šlo težje, tako pa sta dva dneva za počitek dovolj za regeneracijo. Igramo z relativno skromnim številom igralcem, okoli osmimi, iz te kože se ne da in tako bomo morali nadaljevati. Realno tudi Španci igrajo s takšnim številom, v tem pogledu ne bo hude razlike. Kot so oni izčrpani, smo tudi mi. Slovenija ni brez možnosti.

Španci v četrtfinalu, razen Marca Gasola, ki je zadeval nemogoče trojke, in Sergia Rodrigueza, niso bili natančni. Pod košem bodo težave, Slovenija bo verjetno izgubila, brata Gasol sta visoka in močna, svoje točke bosta dala. Naša prednost je zunanja linija, hitrejša je in fizično močnejša, ima več energije, kar lahko prevaga. Španska ne funkcionira, manjka jim igralcev, predvsem pa jih lahko pretečemo. Brata Gasol sta tako počasna, da je kar grozno. To so naše močne devize, ključ pa bo zadržati mirno glavo in ne izgubiti živcev.