Debi v ligi prvakov je zaključil s točko. "Bili smo priča odlični tekmi," je svojo uverturo v druženje z evropsko elito podčrtal trener Maribora Darko Milanič. "Bili smo taktično odlični, veliko pritiska smo vršili v drugem polčasu. Uspeli smo izenačiti, pokazali smo veliko morale. Zelo zadovoljen sem s prikazanim," je še dodal o tekmi z moskovskim Spartakom, ki se je zaključila z remijem 1:1.

Damjan Bohar je izničil prednost, ki jo je ruskim prvakom zagotovil Aleksander Samedov.  "Damjan je specialist za evropske tekme," je Prekmurca pohvalil trener: "Ima širino in zelo dobro izrablja medprostore, dobro sodeluje z napadalci. Tu je zelo nevaren. To svojo lastnost je danes dobro izkoristil. Po tekmi s Celjem sva se pogovarjala. Bil sem zadovoljen z njegovo igro, a želel sem več konkretnosti. Danes je, za razliko od predstave proti Celju, bil konkreten."

Zgodaj so slovenski prvaki ogrozili Spartakova vrata. "Dobro izpeljana akcija takoj na začetku tekme zagotovo vliva zaupanje v to, kar delaš. Nasprotnik je do prve menjave igral v postavitvi, ki nam je omogočala prodore bo bokih. Povzročali smo jim kar nekaj težav. Da bo tako, smo predvideli po analizah nasprotnika. Ker imamo na obeh bokih kvaliteto, je tako tudi bilo," je o začetku dvoboja v Ljudskem vrtu dejal nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Pa nadaljevanje? "Čisto vsak navijač je lahko užival v predstavi. Tudi minute, ko je imel nasprotnik pobudo, smo znali zdržati. Bili smo zreli, vedeli smo, kaj hočemo. V drugem polčasu smo imeli veliko priložnosti. Ocena je zelo pozitivna, jasno pa je, da nam je malo žal, ker nismo zmagali," je trener spomnil na zapravljene priložnosti – Maribor je imel šest strelov v okvir vrat, Spartak štiri.

Po prvem krogu imajo vse ekipe v skupini E po točko. Liverpool in Sevilla sta se razšla z remijem 2:2. "Naše besede pred tekmo, da gremo po zmago in da želimo spomladi ostati v Evropi, niso bile prazne. Imamo nasprotnike z veliko kvalitete, a imamo jo tudi mi. Na preostalih petih tekmah moramo biti na top nivoju," se je Milanič ozrl proti nadaljevanju evropske sezone.

Vprašanj na novinarski konferenci je zmanjkalo, on pa je še želel nekaj dodati. "Upam, da ne bo nikoli povedal, zakaj jo je dobil," je Milanič dejal o kazni športnemu direktorju Zlatku Zahoviču, ki bo do februarja evropske tekme vijoličastih spremljal le s tribune.