Točka za remi z 1:1 in pol milijona evrov. To je izkupiček tretje premiere nogometašev Maribora v skupinskem delu lige prvakov. Damjan Bohar je izničil prednost Spartaka in poskrbel, da so vijoličasti po zmagi v Kijevu in domačem remiju s Sportingom tudi tretjič druženje z evropsko elito začeli neporaženi. "Zelo sem ponosen na fante, V drugem polčasu smo Spartak razbili in imeli še kopico priložnosti. Žal nismo drugič zadeli," je bilo trenerju Maribora Darku Milaniču žal, ker je bila zmaga na dosegu roke.

image
Igor Napast

Že začetek bi lahko bil pravljičen. Pozabite na previdno tipanje nasprotnika, Maribor je krenil že v prvi minuti. Martin Milec je udaril z 20 metrov, vratar ruskih prvakov Artem Rebrov pa je poskrbel za prvi kot na tekmi. Navijači so merili moči. Reka vijoličastih in belih zastav se je razlila po južni tribuni in obdala velik grb mariborskega kluba. Spartakovi so odgovorili s pirotehniko. Letelo je vse do sredine igrišča, le za nekaj centimetrov je bakla zgrešila sodnika Deniza Aytekina. Mariborski del tribune pa je ostal miren.

image
Igor Napast Handanović enega gola ubraniti ni mogel, a je bilo nato vendarle dovolj časa za izenačenje. Priložnosti na strani Maribora veliko, a žoga za še kak zadetek prekratka.     

Več vzdihov je povzročila priložnost Andreja Ješčenka v 27. minuti. Nogometaš, ki je na začetku tekme naivno nasedel na znameniti trik Mitje Vilerja z menjavo smeri, je meril previsoko. Rdeče-beli so začasno premoč vijoličastih na začetku drugega polčasa prekinili na najbolj krut – ali učinkovit, kakor hočete – način. Fernando je tresknil z roba kazenskega prostora, Jasmin Handanović je žogo odbil, ampak le do Aleksandra Samedova. Nogometaš, ki je že v prvem polčasu zamenjal kapetana Denisa Glušakova, je zatresel za vodstvo Spartaka. Ekspresen odgovor slovenskih prvakov? Priložnost se je ponudila že v naslednjem napadu, a je Rebrov ubranil Boharjev strel z glavo, Valon Ahmedi pa iz odbitka ni iztržil več kot kot. Ni še bilo konec. Sveži albanski reprezentant je iz kota udaril neposredno proti golu. Rebrov se je še enkrat izkazal.

image
Igor Napast Tribune so dihale v eno z nogometaši, Ljudski vrt prepoln nocoj.  

Vijoličasti so preživeli domiselno akcijo Spartakovih Brazilcev Luiza Adriana in Fernanda, iskali izenačenje. Našli so ga v 85. minuti. Damjan Bohar je izkoristil podajo Martina Kramariča. S kopijo gola, ki ga je pred tremi leti zabil Schalkeju, je Mariboru priskrbel točko. Dve minuti kasneje bi lahko izkupiček še oplemenitil, a je s podobnega položaja za nekaj centimetrov zgrešil vrata. "Dober je občutek zabiti gol, toda imeli smo še pet, šest izrazitih priložnosti. Tekmo bi lahko dobili, tekmec je bil v drugem polčasu nemočen, toda moramo biti zadovoljni s točko," je dejal Prekmurec.

"Tekmo bi lahko bili dobili, tekmec je bil v drugem polčasu nemočen"