Po ponedeljkovem napadu s tovornjakom na božični sejem v Berlinu, v katerem je življenje izgubilo 12 ljudi, je danes policija preiskala dom za begunce v mestu Emmerich v deželi Severno Porenje-Vestfalija. Po približno eni uri so operacijo končali, več informacij pa za enkrat še ni znanih. V jutranji operaciji je sodelovalo približno 100 policistov, med njimi tudi specialna enota policije. Že v sredo zvečer se je policija pripravila na akcijo, saj so se utaborili v bližini doma za begunce.
V akciji so iskali sledi za pogrešanim osumljenim napada v Berlinu, Tunizijcem Anisom Amrijem. V sredo so namreč v kabini tovornjaka našli njegovo dovoljenje za začasno prebivanje, ki je bilo izdano v okrožju Kleve v bližini doma za begunce, ki so ga danes preiskali. Kot je poročal nemški medij Die Welt pa so že v sredo zvečer v Berlinu preiskali dve stanovanji. V enem je morala specialna enota berlinske policije uporabiti silo nad moškim, da je lahko izvedla preiskavo. Iskanega Amrija kljub temu niso našli.
Nemško protiteroristično sodišče je v sredo izdalo tiralico za njim, v kateri so navedli, da je lahko "nevaren in oborožen". Za informacije o 24-letnem Amriju so ponudili 100.000 evrov. Tunizijska protiteroristična policija je že v sredo začela zaslišanje članov njegove družine.
Napadalec je v ponedeljek zvečer s tovornjakom zapeljal na božično tržnico in ubil 12 ljudi. V napadu je bilo ranjenih 49 ljudi, od tega jih je 14 v kritičnem stanju. V kabini so našli mrtvega poljskega državljana, ki ni bil za volanom, ko je tovornjak zapeljal na tržnico. Sprva so aretirali Pakistanca, ki je v Nemčijo prišel decembra 2015, a se je izkazalo, da niso prijeli pravega storilca, podobno pa je bilo tudi z novo aretacijo v sredo zjutraj. Po najdbi novih dokazov in sledi, so v sredo zvečer izdali tiralico za Amrijem, iskanje pa se nadaljuje.
Svet