Janez Mihovec – Manastir Ostrog
V osrednjem delu Črne gore se visoko v planinah nad dolino reke Zeta skriva jamski samostan Ostrog. Pod previsno steno je nastal okoli groba puščavnika in groba Svetega Vasilija....
Spletni Časnik

Petek, 22. junij 2018 ob 07:30

Odpri galerijo

Janez Mihovec – Manastir Ostrog V osrednjem delu Črne gore se visoko v planinah nad dolino reke Zeta skriva jamski samostan Ostrog. Pod previsno steno je nastal okoli groba puščavnika in groba Svetega Vasilija. V 17. Stoletju so na tem nenavadnem kraju zgradili prelep pravoslavni samostan – manastir Samostan je prava paša za oči. Meniške […]

The post appeared first on Časnik.

- Časnik

Janez Mihovec – Manastir Ostrog V osrednjem delu Črne gore se visoko v planinah nad dolino reke Zeta skriva jamski samostan Ostrog. Pod previsno steno je nastal okoli groba puščavnika in groba Svetega Vasilija. V 17. Stoletju so na tem nenavadnem kraju zgradili prelep pravoslavni samostan – manastir Samostan je prava paša za oči. Meniške …

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 26. May 2019 at 07:07

0 ogledov

Starši s krstom otroka izročijo krščanskemu občestvu
S krstom otroka za starše nastane nova realnost. Odslej namreč niso več oni prvi vzgojitelji svojega otroka, ampak Jezus Kristus, ki so mu otroka izročili. Iz te izročitve izhaja za starše in botre nova naloga in novo poslanstvo, da bodo otroku v vzgojnem procesu omogočali okolje, v katerem ga bo s svojim naukom, predvsem pa s svojo ljubeznijo, lahko dosegel Jezus Kristus. The post Starši s krstom otroka izročijo krščanskemu občestvu appeared first on Časnik.

Sun, 26. May 2019 at 06:27

0 ogledov

MATH, pa ne gre za matematiko
Modra čepiča, na kateri piše MATH, je eden izmed predvolilnih predmetov, s katerim želi postati prepoznaven Andrew Yang. Seveda je njegov cilj kar predsedniški položaj na volitvah 2020. The post MATH, pa ne gre za matematiko appeared first on Časnik.

Sat, 25. May 2019 at 06:42

73 ogledov

Boštjan Videmšek, smo državljani Slovenije res drhal, butci ali naivni?
Smo večina državljanov Slovenije, ki so nas mlade naučilo brati in za silo pisati ter preštevati groše, lire, dinarje, marke, tolarje, evre in še kaj, butci, naivni ali drhal, kot nas je poimenoval Boštjan Videmšek, ki se ima za novinarja in »ustvarjalca vsebin«? The post Boštjan Videmšek, smo državljani Slovenije res drhal, butci ali naivni? appeared first on Časnik.

Sat, 25. May 2019 at 06:14

79 ogledov

Tamara Griesser-Pečar: Maj pred 74. leti – izročitev domobrancev
Vsako leto se maja spominjamo ene največjih tragedij v slovenski zgodovini, namreč pomora od Angležev iz Vetrinja vrnjenih predstavnikov Slovenske narodne vojske (domobrancev, četnikov) in svojcev, ki so jih spremljali. The post Tamara Griesser-Pečar: Maj pred 74. leti – izročitev domobrancev appeared first on Časnik.

Fri, 24. May 2019 at 06:21

122 ogledov

Kralj Matjaž na Dedinju in mit o rajskih časih komunizma
Mit o srečnih časih življenja v Jugoslaviji, poveličevanje komunističnih simbolov in ne nazadnje rezultati ankete o priljubljenosti zastave (skoraj dve tretjini vprašanih daje prednost jugoslovanski zastavi) so predvsem odraz razočaranja nad stanjem v Republiki Sloveniji. The post Kralj Matjaž na Dedinju in mit o rajskih časih komunizma appeared first on Časnik.

Fri, 24. May 2019 at 06:18

122 ogledov

Tito med mitom in bridko stvarnostjo
Ne bo torej zapisan v zgodovini samo kot zmagoviti poveljnik, kot bi to želeli v njegov blišč še vedno zamaknjeni občudovalci, ampak je bil, kot smo videli, še marsikaj drugega. Dokler tega ne bomo do kraja razčistili, ne bomo polnoletna družba. The post Tito med mitom in bridko stvarnostjo appeared first on Časnik.
Teme
izpostavljeno - desno narava in pokrajina v objektivu

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Mihovec – Manastir Ostrog