Lustracija je še vedno aktualna in možna
Spletni Časnik

Sobota, 10. februar 2018 ob 06:30

Odpri galerijo

Če Gospodarske zbornice ni mogoče ukiniti, jo je treba v imenu humanosti, v ustavi zagotovljeni socialni naravi slovenske  države, vsaj lustrirati in organizirati v skladu s cilji slovenske osamosvojitve. Med očitki slovenski osamosvojitvi je običajno na prvem mestu neopravljena lustracija. Čeprav se strinjam, da v […]

Lustracija je še vedno aktualna in možna - Časnik

Sorodni prispevki: Dan razdvojenosti Te dni sta v središču pozornosti domače javnosti dve stvari: 100 dni delovanja sedanje vlade in bojkot proslave ob dnevu državnosti s strani največje opozicijske... Izgon iz Gomore ˝Robbé, tukaj zadostuje, da si to, kar si…˝ Matteo je moral biti po […]

Zadnje objave

Fri, 19. Oct 2018 at 07:20

0 ogledov

V Logatcu se splača sprehoditi okoli obnovljenega gradu in obiskati cerkev svetega Janeza
Že pred skoraj petimi desetletji so zgradili primorsko avtocesto. Največji del prometa ne poteka več po stari furmanski poti preko Vrhnike na Logaško planoto, Planino in naprej proti Postojni. Tako nas le še redko zanese v te slikovite kraje. Čisto po krivici. V Logatcu se splača sprehoditi okoli obnovljenega gradu, v Gornjem Logatcu pa najdemo […] The post V Logatcu se splača sprehoditi okoli obnovljenega gradu in obiskati cerkev svetega Janeza appeared first on Časnik.

Fri, 19. Oct 2018 at 05:45

0 ogledov

F. Tofant, Teharje: Tisti otroci so se mi najbolj smilili
V tokratnih Pričevalcih smo objavili kar dve ločeni, a zelo zanimivi življenjski izpovedi (POSNETEK): Anice Čuk iz okolice Črnega Vrha nad Idrijo in Franca Tofanta iz Teharij. Anica Čuk je bila rojena v vasi Lome pri Črnem Vrhu nad Idrijo, med vojno je njena družina veliko pretrpela, saj so jim partizani ustrelili mamo, ko je […] The post F. Tofant, Teharje: Tisti otroci so se mi najbolj smilili appeared first on Časnik.

Fri, 19. Oct 2018 at 05:30

0 ogledov

Sedem tez v bran svobode govora v primeru kazenskega pregona dr. Strehovca
Danes se na okrajnem sodišču v Ljubljani z drugo obravnavo nadaljuje sojenje p. dr. Tadeju Strehovcu, ker naj bi kot direktor Zavoda KUL.si z dopustitvijo objave članka, kritičnega do zagovornikov splava, »javno spodbujal in razpihoval sovraštvo in nestrpnost, ki temelji na političnem ali drugem prepričanju«. Ta sodni primer je sprožil veliko odmevov, njegovo analizo pa […] The post Sedem tez v bran svobode govora v primeru kazenskega pregona dr. Strehovca appeared first on Časnik.

Thu, 18. Oct 2018 at 18:50

21 ogledov

Ljudmila Novak: Ne Tonin, Horvat je bil prva izbira za predsednika NSi
Ljudmila Novak, nekdanja dolgoletna predsednica NSi danes pa poslanka v Državnem zboru je uvodu oddaje, kaj njej pomeni vljudnostno rokovanje in zakaj se je pred letom dni odločila za kandidaturo za predsednico Slovenije. Njen odgovor je je bil izjemeno zanimivi. Za kandidaturo se je v prvi vrsti odločila, ker nekateri moški iz vrha stranke, ki […] The post Ljudmila Novak: Ne Tonin, Horvat je bil prva izbira za predsednika NSi appeared first on Časnik.

Thu, 18. Oct 2018 at 06:11

21 ogledov

Novi gradbinci, stare težave in spremembe, da se nič ne spremeni
Infrastrukturni projekti, posebej velike investicije, so tisti elementi, ki v Sloveniji zelo pogosto pogojujejo politično sliko in merijo temperaturo priljubljenosti posamezne vlade. To se seveda posebej pozna, ko izbruhnejo nepravilnosti in škandali. Slovenija je, če se omejimo samo na obdobje zadnjih 10 let, preživela že vsaj dve večji aferi. Prva je bila povezana z izgradnjo […] The post Novi gradbinci, stare težave in spremembe, da se nič ne spremeni appeared first on Časnik.

Thu, 18. Oct 2018 at 05:57

22 ogledov

H. Jaklitsch: Smrt svobodi govora – svoboda enoumju
Pisalo se je leto 1946. Bil je 20. februar, ko je predsedstvo Narodne vlade Slovenije takratnemu Ministrstvu za pravosodje poslalo dopis, ki v uvodnem stavku podčrtano opozarja, da gre za strogo zaupno zadevo. V njem predsedstvo sporoča, da finančni zakon o proračunu dohodkov in izdatkov federalne Slovenije za dobo julij-december 1945 ne bo izšel v […] The post H. Jaklitsch: Smrt svobodi govora – svoboda enoumju appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero SLOVENIJA delodajalci gospodarska politika gospodarska zbornica slov

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Lustracija je še vedno aktualna in možna