Alenka, FB in laži
Spletni Časnik

Sreda, 15. november 2017 ob 06:00

Odpri galerijo

Slovenija je v mnogočem zelo, zelo posebna dežela. V neki čudni simbiozi idej in osebnih zamer živimo v stanju nenehnega spora na osnovi nacionalsocializma, čeprav trobila pri mikrofonih prisegajo raje na rdečo zvezdo, srp in kladivo. A ker pri tej svoji socialistični gorečnosti prisegajo na […]

Alenka, FB in laži - Časnik

Sorodni prispevki: Politika, kaj je to? Kaj je politika? Je to skrb za skupno dobro? Skrb za družbo, za narod, za državo? Ko bi le bilo vedno tako! Pogosto, prepogosto je... Iger in iger Po polovici leta dela nove koalicije se vse bolj zdi, da […]

Zadnje objave

Sun, 21. Oct 2018 at 06:24

0 ogledov

Drago K. Ocvirk: Misijonarji: migranti posebne vrste
Danes obhaja Katoliška cerkev misijonsko nedeljo. Če se zdi v našem okolju to zgolj notranja zadeve neke verske skupnosti, pa ta vtis nikakor ne ustreza dejanskemu stanju nekoč in danes. Dejstvo je, da ima oznanjevanje Kristusovega sporočila in izgradnja skupnosti njegovih učencev, Cerkve, trajne civilizacijske, kulturne in družbene razsežnosti. Zato zadeva širjenje, životarjenje ali krčenje […] The post Drago K. Ocvirk: Misijonarji: migranti posebne vrste appeared first on Časnik.

Sun, 21. Oct 2018 at 06:17

0 ogledov

Namesto sveč, upor zoper nadaljnje prikrivanje resnice !!
Lepo število ljudi je počastilo spomin na žrtve Bukovžlaško-teharskega koncentracijskega mučilnega taborišča , kjer so si boljševiki z zločinom zavarovali svojo nasilno povojno oblast. 28 let po osamosvojitvi in demokratizaciji države Slovenije je suvereni državnik  dr. France Cukjati udeležence pozval, da ne prižigajo samo sveče, ampak se uprejo manipulacijam z lažmi, da se prikriva resnica […] The post Namesto sveč, upor zoper nadaljnje prikrivanje resnice !! appeared first on Časnik.

Sun, 21. Oct 2018 at 06:08

0 ogledov

Teološke razsežnosti ekologije
Zaradi zatečenih razmer na področju okolja se bo človeštvo v naslednjih desetletjih soočalo s tremi globalnimi problemi: 1. podnebne spremembe, 2. podnebne spremembe in 3. podnebne spremembe! Beseda ekologija je grškega izvora (oikos) in danes pomeni nauk o vplivu okolja na življenje rastlin, živali in človeka. Ekologija je veda,  ki preučuje vplive človekovih dejavnosti na […] The post Teološke razsežnosti ekologije appeared first on Časnik.

Sat, 20. Oct 2018 at 08:32

20 ogledov

Narava in pokrajina (foto): Doberdob
Ob pripravi tega prispevka sem se spomnil na pesem, ki jo običajno slišim na pokopališčih za Vse svete. Doberdob, slovenskih fantov grob. Pesem mi je bila od nekdaj všeč. Vedno me je zanimalo, kako je ta nenavaden kraj pravzaprav izgledal. Ko je leta 1915 izbruhnila vojna z Italijo je Avstro-ogrska vojska zapustila Padsko ravnino in […] The post Narava in pokrajina (foto): Doberdob appeared first on Časnik.

Sat, 20. Oct 2018 at 06:13

24 ogledov

Indoktrinacija s Stanetom Kavčičem je ovira
Poseben problem, ki v Sloveniji onemogoča nastanek normalnega političnega prostora, je globoka indoktrinarna konfuzija s Stanetom Kavčičem, češ da gre pri njem za »liberalizem«. GosKavčičpod Kavčič nima zveze s pristnim liberalizmom. Jedro pristno liberalnega političnega prostora je namreč zavarovanje svobode posameznikov nasproti državni oblasti. To je nasprotje prokomunizmu oziroma socializmu, kjer se uveljavlja ne-svobodo oseb […] The post Indoktrinacija s Stanetom Kavčičem je ovira appeared first on Časnik.

Sat, 20. Oct 2018 at 05:59

18 ogledov

Sto let pozneje naj bodo bojišča Velike vojne kraji srečevanja in miru
Prve svetovne vojne nihče ni pričakoval in po dobrih štirih letih uničujočih bojev je bil dobršen del Evrope razdeljen, razdejan in v pomanjkanju. Na svetovno prizorišče so zmagoslavno vkorakale Združene države Amerike, ki vojne pravzaprav sploh niso občutile na svojih tleh. Evropo pa je preplavila doba totalitarnih ideologij: fašizma, nacizma in komunizma. Ob koncu spopadov […] The post Sto let pozneje naj bodo bojišča Velike vojne kraji srečevanja in miru appeared first on Časnik.
Teme
aktualno v družbi mnenja z mero Alenka Bratušek cerkev državnozborske volitve katoliška vera nlb pol

Zadnji komentarji

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Alenka, FB in laži