Pričevalci: Vera Mejak
Spletni Časnik

Torek, 23. junij 2015 ob 11:09

Odpri galerijo

​Premiera:

 ​torek, ​​23​. ​6. 2015,​ ​​na TV Slovenija 1, ob 23:45 uri.
Ponovitvi:
– četrtek, 25. 6. 2015, na TV Slovenija 2, ob 1​2​:​25​ uri​ ​
– nedelja, ​30. 6. 2015, na TV Slovenija 3, ob 09:05 uri​​​

Pričevanje te izvrstne in temperamentne pravnice bo pritegnilo še tako zahtevnega gledalca. Rojena je v Beogradu slovenski materi in srbskemu oficirju Djokoviću, ki je postal žrtev pobojev še pred prihodom Rdeče armade. Z mamo sta se umaknili v Slovenijo, doštudirala je v Zagrebu in delala kot strokovnjak na SDK-ju, kot sodnica, v Narodni banki in kot strokovna sodelavka Ustavnega sodišča. Od blizu je videla notranje delovanja takratnega režima in gospodarsko ter politično propadanje Jugoslavije. Z velikim navdušenjem je sodelovala pri nastajanje slovenske države a jo sedaj premagajo solze, zaradi razmer v katerih smo se znašli. Zlasti je zgrožena nad sodnimi zlorabami in pri tem izpostavlja primer Patria, po drugi strani pa jo boli, da so državo v veliki meri znova prevzele strukture starega režima. Z možem sta ustanovila izredno uspešno podjetje za nadzor kvalitete pri izgradnji cest, po njegovi smrti pa veliko časa preživi na Kanarskih otokih.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Pričevalci: Vera Mejak - Časnik

Sorodni prispevki: Utrinek: Pričevalci Jožeta Možine Nova serija oddaj Jožeta Možina na TV Slovenija Na TV Slovenija bodo ob torkih zvečer, prvič že 1. julija, predvajali niz zanimivih življenjskih zgodb naše... Pričevalci: Ljubo Sirc V novi oddaji iz serije Pričevalci bo nastopil dr. Ljubo Sirc. […]

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 26. Mar 2019 at 06:26

0 ogledov

Molili bomo za vse žrtve bivšega režima, tudi storilce grozodejstev med in po drugi svetovni vojni
Kristjane vabim 12. aprila ob 18. uri h križevem potu Slovenska Kalvarija pri sv. Jožefu v Ljubljani. Molili bomo za vse žrtve bivšega režima, med njimi so bili tudi storilci grozodejstev med in po drugi svetovni vojni. The post Molili bomo za vse žrtve bivšega režima, tudi storilce grozodejstev med in po drugi svetovni vojni appeared first on Časnik.

Tue, 26. Mar 2019 at 05:52

0 ogledov

Lidija Drobnič: »Kričali so, da nas bodo vse pobili … «
V taborišču Verdreng, opuščeni kočevski vasi, je bila priča strahotnemu mučenju in poniževanju: »Kričali so, da nas bodo vse pobili … To je bilo ponižujoče, ampak nas niso strli,« se tega obdobja spominja Lidija. The post Lidija Drobnič: »Kričali so, da nas bodo vse pobili … « appeared first on Časnik.

Mon, 25. Mar 2019 at 06:32

36 ogledov

Pred evropskimi volitvami: Trije epicentri prihodnjega svetovnega dogajanja in EU
Prihodnje evropske volitve bodo dale prve zametke ali pa kar celovite odgovore tudi na te nove izzive. In prav zato so tako pomembne. Vsak od nas je povabljen, da stori kar največ, kar je v njegovi moči! The post Pred evropskimi volitvami: Trije epicentri prihodnjega svetovnega dogajanja in EU appeared first on Časnik.

Sun, 24. Mar 2019 at 21:27

37 ogledov

Klic po evtanaziji se pojavlja samo tam, kjer ni ljubezni
Predlog, da bi evtanazijo celo zakonsko dovolili brez potrebnega števila hospicev, je brezobziren pritisk, da bi se vsa teža poslavljanja prenesla na pleča umirajočih ljudi, njihovih svojcev in preobremenjenega  zdravstvenega osebja. The post Klic po evtanaziji se pojavlja samo tam, kjer ni ljubezni appeared first on Časnik.

Sun, 24. Mar 2019 at 06:38

34 ogledov

Leda Dobrinja: Slovenci smo staroselci  na prostoru od Jadrana prek Donave do Baltika
Po desetletju zanosnega ustvarjanja je Dobrinja potegnila nekaj dramatičnih potez. Center Vita je začasno prenehal z dejavnostjo. Hišo od Ćiuda je najprej dala v najem in jo nato prodala, sama pa se je umaknila v tujino za kakih deset let. Tako je tretja istrska pebuja ugasnila. The post Leda Dobrinja: Slovenci smo staroselci  na prostoru od Jadrana prek Donave do Baltika appeared first on Časnik.

Sun, 24. Mar 2019 at 06:16

33 ogledov

Pomembno je imenovati se Viktor
Priznam, zelo mogoče je, da nas bo vse, ki smo se kdaj za nekaj časa, kot zame pričujejo starejša besedila na tem portalu, ali pa celo vseskozi navduševali nad madžarskim premierjem, nekoč, morda kmalu, zelo sram. Da bo razgradnja njegove vseobsegajoče oblasti na Madžarskem mučna in dolgotrajna. In da bo pri tem naplavilo marsikaj, zaradi […] The post Pomembno je imenovati se Viktor appeared first on Časnik.

Zadnji komentarji

APMMB2

2019-02-27 05:10:49


Pri zmanjševanju brezposelnosti pa se je potrebno distancirati od zablode o kapitalistih. V Sloveniji največje ekonomsle avtoritete, kakršne so recimo dvakratni doktor in akademik Rudi Rizmal ali genilanla doktorica Saleclova in seveda za njimi cela falanga somišljenikov, ne razumejo osnovne logike kapitalizma in se s tem smešijo. Delovna mesta lahko ustvarjj samo kapitalisti. Brez materialne osnove ni delovnega mesta. No, najcenejše je delovno mesto birokrata, ki mu daš v roke svinčnik, kos papirja , pisalno mizo in stol. Vemo pa kaj lahko birokrat ustvari. Vsa ostala delovna mesta pa je potrebno najprej načrtovati tako, da vemo kaj naj delavec na njem počne. Proizvajati mora tisto, kar trg potrebuje. Uf, uf, ta trg in trgovci s trgovno, po Marxu legalizirano plačko. Potem seveda naslednja mantra iz marsizma. Kapitalist delavca izkorišča. Ja res, ampak mu nudi delovno mesto. Pa še ni konec marksizma. Kapitalist ustvarja profit. Ja , pa ja. Če ga ne, dela izgubo in če dela izgubo, mora štacuno zapreti. Levičarski ideologi, kakršen je vrli akademik, kapitalizma ne priznavajo, zato v njegovi idelani državi ni dobička, ni izkoriščanja, gospodarstvo propade in končno zapade država v bankrot. Da agonija lahko traja nekoliko dalje, si takšna idelana država stkana na iluziji akademika, sposoja denar. Kje? Ja, pri kapitalistih. Ko ti niso več voljni posojati denarja, pride do kolapsa, do bankrota. Smo ga doživeli? Smo! Samo se kaj naučli? Enj ja, drugi ne. Med druge spadata akademik in gospa Saleclova.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Pričevalci: Vera Mejak