Pričevalci: Zvonko Kokalj
Spletni Časnik
1. volilna enota

Torek, 17. februar 2015 ob 11:25

Odpri galerijo

Zvonko Kokalj

82-letni Zvonko Kokalj iz Trebije v Poljanski dolini je odrasel na ugledni kmetiji in bil že kot otrok priča strahotam vojne. Revolucionarni umori učiteljice in sosed so ga trajno zaznamovali. Kot mladoleten je bil zaradi ognjevitega značaja pogosto v konfliktu z oblastjo in zato tudi v taborišču v Kočevju. Zvonko, ki je bil strasten ribič, gasilec in voznik avtobusa, je svoje zanimive življenjske zgodbe opisal tudi v zajetni knjigi.

Premiera – ​torek, ​17. ​2. 2015 ob 23:35 uri ​​na TV Slovenija 1.
Ponovitev – četrtek, 19. 2. 2015 ob 13:25 uri na TV Slovenija 2.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

Sorodni Prispevki:

  • Utrinek: Pričevalci Jožeta Možine Nova serija oddaj Jožeta Možina na TV Slovenija Na TV Slovenija bodo ob torkih zvečer, prvič že 1. julija, predvajali niz zanimivih življenjskih zgodb naše...
  • Napoved, Pričevalci: Lučka Kralj Jerman Vabljeni k ogledu naslednje dokumentarne oddaje v sklopu oddaj Pričevalci Jožeta Možine v torek, 15. julija ob 23:20 na Prvem programu TV SLO. V oddaji bo...
  • Napoved, Pričevalci: Dr. Marko Kremžar Vabljeni k ogledu naslednje dokumentarne oddaje v sklopu oddaj Pričevalci Jožeta Možine v torek, 22. julija ob 23:20 na Prvem programu TV SLO. V oddaji bo...
  • Pričevalci: Ljubo Sirc V novi oddaji iz serije Pričevalci bo nastopil dr. Ljubo Sirc. Premiera – ​torek, ​10. ​2. 2015,​ ​​na TV Slovenija 1, ob 23:35 uri 1....

Pričevalci: Zvonko Kokalj - Časnik

Sorodni prispevki: Utrinek: Pričevalci Jožeta Možine Nova serija oddaj Jožeta Možina na TV Slovenija Na TV Slovenija bodo ob torkih zvečer, prvič že 1. julija, predvajali niz zanimivih življenjskih zgodb naše... Napoved, Pričevalci: Lučka Kralj Jerman Vabljeni k ogledu naslednje dokumentarne oddaje v sklopu oddaj […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 26. Jun 2019 at 05:55

0 ogledov

Žalostno, vendar resnično: umori nas zabavajo
Kajnov sindrom se je najbolj eksplicitno uveljavil prav leta 1945, razloge zanj pa bi lahko iskali v vseh treh navedenih skupinah in se glasijo: mržnja, pohlep in oblast. K sreči nam je bilo vsaj dano v miru preživeti nekaj desetletij, če že množični morilci niso bili kaznovani. The post Žalostno, vendar resnično: umori nas zabavajo appeared first on Časnik.

Tue, 25. Jun 2019 at 06:47

33 ogledov

Turška nevarnost in dan državnosti
Prelom s totalitarizmom je bil strašno sramežljiv, v mnogih ozirih skoraj nikakršen. Res je, da imamo zaradi tega hud deficit demokracije. A po drugi strani je spet res, da bi si v intimi volilnih kabin lahko dali duška demokratičnim vzgibom. The post Turška nevarnost in dan državnosti appeared first on Časnik.

Tue, 25. Jun 2019 at 06:25

34 ogledov

Ali mlad Slovenec v šoli izve, kaj je ljubezen do domovine?
Šola za dva meseca zapira svoja vrata in kar učitelji moremo in zmoremo, smo naredili. Ko bi nam le moči in volja dopuščali, da bi bili glasnejši oblikovalci vrednot slovenske družbe! The post Ali mlad Slovenec v šoli izve, kaj je ljubezen do domovine? appeared first on Časnik.

Mon, 24. Jun 2019 at 06:20

40 ogledov

Bodi zdrava, domovina?
Leta 1991 si nisem predstavljal, da bosta tri desetletja pozneje med osrednjimi osebnostmi pravkar nastale države aroganten  nastopač v vlogi premierja, ki z aroganco prikriva zlaganost svoje domnevne politične samoniklosti, in predsednik parlamenta, za katerega ni videti, da bi imel o čemer koli zares lastno mnenje. The post Bodi zdrava, domovina? appeared first on Časnik.

Mon, 24. Jun 2019 at 05:52

36 ogledov

Zakaj nam politična trupla še vedno vladajo?
Nikjer ne moremo najti racionalne obrazložitve, zakaj nam politiki, ki bi morali po vsaki normalni logiki že zdavnaj oditi na smetišče zgodovine, še vedno vladajo? Kako je mogoče, da botrom, ki forsirajo vedno nove in nove obraze, seveda ko prejšnjim »novim obrazom« poteče rok trajanja, vedno znova uspeva? The post Zakaj nam politična trupla še vedno vladajo? appeared first on Časnik.

Sun, 23. Jun 2019 at 06:59

40 ogledov

Zamenjati središče sveta
Zato zlato pravilo hoje za Jezusom pravi takole: »Kdor hoče svoje življenje rešiti, ga bo izgúbil; kdor pa izgubí svoje življenje zaradi mene, ga bo rešil.« (Lk 9,24) Preden gremo za Jezusom, moramo zamenjati središče svojega sveta The post Zamenjati središče sveta appeared first on Časnik.

Zadnji komentarji

APMMB2

2019-06-16 05:13:56


95% vseh vodilnih položajev v Sloveniji zasedajo tako imenovani levičarji. Politični pojem Levičar je v Sloveniji izkrivljen. Dejansko naj bi pomenil socialista, tistega, ki se bori za pravice delavcev, za malega človeka. V Sloveniji je pojem levičar izkrivljen in določa človeka, državljana, ki se zavzema za ohranitev režima, ki je bil uspostavljen z zmago revolucije davnega leta 1945 in ki je na oblast pripeljal boljševike, ki so uvedli trdno diktaturo in državjane razdelili v državljane 1. reda in državljane 2. reda. Državčkani 1. reda imajo vse privilegije, tako pri zaposlitvi, zasedanju vodilnih položajev, oproščeni so kaznjivih dejanj, organi pregona se jih ne dotaknejo. Otroci levičarjev imajo privilegije v šolah. Praviloma doegajo visoko izobrazbo in potem seveda ustrezne položaje. Če kateri iztiri, pa se najdejo opravičila, ki tašnega kljub temu izstrelijo v orbito na kak vodilni položaj. Seveda pa je eden bistvenih pogojev za pravega levičarja popolna predaost veri, ki se ji reče NOB. To je najsvetejše, v kar mora vsak levičar brezpogojno verovati. NOB je osvobodil Slovenijo in Slovece, jim dal socialno pravičnost in ustvaril raj na zemlji. Ta raj je ogrožen in zato ga je potrebno braniti z vsemi sredstvi. Vedno je ogrožen, zato ga je potrebno nenehno braniti in obraniti ga je mogoče z enakimi sredstvi, kot so partizani in revolucionarji obranili revolucijo. Lahko rečemo, da revolucija še vedno traja. Biti med revolucionarji je čast, ta pa prinaša visoke položaje in še višje prvilegije. Ni bistveno kaj znaš, bistveno je da si naš. Kaj to pomeni, lahko vidimo pri Šarcu. Ker je naš, je zlezel na mesto predsedika vlade. Ne glde na to, kaj zna in kaj zmore, je naš. In ker je naš, je presednik vlade. Kot tak mora braniti NOB in braniti vse tsite, ki jim NOB omogoča biti priviligirani razred. NOB ga je postavil zato, da bo branil NOB, da se bo NOB nadaljeval, da bo zapolnjeval vse pore družbe in da bodo njegovi privrženci imeli vse privilegije. Poskrbeti mora le, da bodo za njegovega mandata položaje zasedali člani in častilci NOB. In to se dogaja. V sicer kratkem mandatu Šarec in njgeova druščina ni naredila nobene napake. Vse položaje zapolnjjejo levičarji, se pravi častilci NOB. Zato se ni bati, da bi zmagala kontrarevolucija. Zmaguje NOB. Še vedno se borimo proti fašizu in nacizmu. Kaj pa je to, določi NOB. To so lahko tudi zahodni zavezniki.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš Čerin

NAJBOLJ OBISKANO

Pričevalci: Zvonko Kokalj