Prebudimo Slovenijo: Za ‘pakt o nenapadanju’ pomladnih strank
Spletni Časnik
Državnozborske volitve 2014

Petek, 4. Julij 2014 ob 10:03

Odpri galerijo

Civilna pobuda Prebudimo Slovenijo pod vodstvom njenega predsednika Jožeta Strgarja je v četrtek, 3. junija pripravila srečanje s predstavniki pomladnih strank – NSI, SDS in SLS. Na povabilo sta se odzvali Ljudmila Novak in Alenka Jeraj, medtem ko so se iz tabora SLS opravičili. Jože Strgar je uvodoma predstavil namen delovanja civilne pobude Prebudimo Slovenijo, ki že četrto leto deluje v smeri ‘prebujanja’ državljanov, zlasti kristjanov, da bi se aktivneje vključevali v družbeno življenje, najprej s sodelovanjem na volitvah. Strgar spremembe pričakuje od pomladnih strank in ne od ‘silnega leporečja’, ki je novost letošnje kampanje pred volitvami.


				prebudimo slovenijo pomlad

Tako predsednica NSI kot podpredsednica SDS sta najprej predstavili glavne poudarke kampanj njunih strank. Ljudmila Novak se je pri tem oprla predvsem na program stranke, v katerem je na prvem mestu gospodarstvo. Prisotna apatija je po njenem mnenju posledica brezposelnosti in nezmožnosti ustvarjanja novih delovnih mest. Rezerve za preseganje te situacije vidi v odstranjevanju administrativnih ovir, s katerimi lahko država vzpostavi pogoje za delovanje gospodarstva. Krščanski poudarek v njihovem programu pa je, da tako ljudem vrača dostojanstvo, da lahko vsak poskrbi zase. Glede prihodnje koalicije Novakova verjame predvsem v sorodno koalicijo, njihov program se prekriva predvsem s SDS in SLS, vendar ne želi govoriti o imenih, ampak predvsem o vsebini in načinih. Dogovori naj temeljijo na ‘fer’ odnosih in ne na podrejanju.

Alenka Jeraj je na začetku izpostavila, da smo v trenutku, ko se zdijo nekatere stvari normalne in samoumevne, čeprav takšne niso. SDS se je po njenem mnenju ob takšnih trenutkih vedno oglašala in na to opozarjala. Jerajeva je mnenja, da je sodelovanje pomladnih strank dobro tako za Slovenijo kot za pomladne stranke. Težka situacija še bolj kliče k iskanju stičnih točk, tudi s sredinskimi in levimi strankami, pri čemer je podpredsednica SDS prepričana, da bo na volitvah pomladna stran uspešna. Največja težava je po njenem volilna abstinenca, za katero pa niso krivi samo politiki, ampak tudi pogosto navijaški mediji in sodišča.

beri dalje ...

Prebudimo Slovenijo: Za ‘pakt o nenapadanju’ pomladnih strank - Časnik

Sorodni prispevki: Združenje VSO in Prebudimo Slovenijo ob protestih PREJELI SMO. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve VSO, ki je nastalo, da bi ohranjalo vrednote slovenske pomladi in osamosvojitve, z zaskrbljenostjo spremlja soočenje Slovenije s... Prejeli smo: Govor Alenke Jeraj na Turjaku Objavljamo govor poslanke Alenke […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17009 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16963 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17023 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16400 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16361 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16302 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Prebudimo Slovenijo: Za ‘pakt o nenapadanju’ pomladnih strank