Na RTV Panamericana je bila te dni sadomahozihstična seansa samooklicanih poznavalcev, ki so vseskozi v gospodarstvu, pa čeprav imajo dokazan IQ le 23, natanko toliko, kot se let zavedajo njim lahkega dostopa do državnega denarja. Milijoni po lastnih žepih in zadnji stotaki iz vaših žepov. Genialni Križanič, avtor nasilne dokapitalizacije NKBM z državnim denarjem iz državnih podjetij, neki Starman, ki ve o pokojninah še mnogo manj kot Peterle. Pa pljuvač Patria man, ki ni mogel priti k svoji stari posteljni prijateljici, pa odsotni Černač, ki med pogovorom ne bi našel niti mikrofona, kaj šele nit pogovora, četudi je bil ta zgolj bolšji skok od podna.

In kaj sta v svoji doktorski čvek disertaciji ugotovila modreca sredi penzije? Da se mora Slovenija ob 25 milijardnem primanjkljaju obvezno zadolževati, če hočemo zadržati pokojnine. Vedno ob tako briljantnih izjavah se sprašujem, kako je možno, da jih Večer redno spregleda, saj so to izjave, oprostite doktorati tisočletij, ki ne morejo biti nikoli pozabljeni. Resda bi morali nekoliko spremeniti svoj Bob leta, recimo v  Ko osebi zmanjka zadnji gram v glavi ali nekaj podobnega. Mogoče je tisti zadnji gram resnice v teh izjavah, saj je pokojninska blagajna prazna iz več razlogov. Najprej jo je ob lažni Samoosvojitvi izpraznil Peterle sam, se je šušljalo, da ga je veliko prijateljic čakalo v posteljah čez mejo, čeprav menim, da mu je zmanjkalo jajc in je raje pobegnil. Potem so prišli tajkuni in začelo se je nagnusno zmanješavnje zaposlenih, da bi pri Šivilji že prišli do 140.000. Pa igranje s finančnimi in drugačnimi naložbami, res, ni čudno, da je vsega zmanjkalo, pa čeprav ste polnili 35 ali 40 let to zasebno banko pokvarjenih. Zdaj za pokojnino skrbijo le še tisti, ki jim uspe obdržati delo, čeprav mi je zadnjič osnovnošolček iz sedmega razreda lepo razložil, da s tvojim vplačanim denarjem ne sme nihče mešetariti in, da ne vidi nobene logike, da sedanji delavci poleg svojih mizernih plač preživljajo »ta stare«, kaj bo pa zanje ostalo! Ker je politična gospoda na različne načine pokradla in zlorabila pozno jesensko veselje vašega življenja , zdaj prisilno, kot v Dachau, raztegujejo delovno dobo z željo, da se tem zaposlenim takoj po upokojitvi zaključi še zimski čas življenja. Ker so ti pokradli prihranke, kot Križanič in Banka Slovenije delnice državljanom v NKBM, moraš zdaj na novo ustvarjati svojo starost, četudi moči za to več nimaš. Pa vsi vemo, da tudi kombinacija podaljšanega dela in zadolževanja prinaša neizbežno smrt gospodarstva in naroda, nihče še ni stopil na cesto in zahteval svoje! Morda 5000 oseb, ki jim ne smemo reči niti Slovenci, pa v sanjskih krajih uživa s polnimi pokojninami za vsaj 15 let po upokojitvi najmanj 500-tih oropanih pravih Slovencev, ki pa tega veselja tudi dočakati ne morejo.

Pa poglejmo še en dokaz – povprečno boste vplačali v 40 letih 161.000€ za svojo starost, povprečno Slovenci dočakamo 75 let, torej po 65 letu prisilne podaljšane upokojitve boste najmanj 100.000€ podarili že itak nenasitnim političnim pokvarjencem. Pa ne pozabite na nove volitve in glejte, da bodo iste face na vašem listku obkrožene!

Joj, skoraj sem pozabil –kdo bo pa dolgove tudi za pokojnine odplačal? Mojih vnukov pravnuki ali bo prej kdo z železno palico stopil med kriminalce in udaril po mizi, lahko tudi kje drugje?

Lahko kdo prilepi lepši besedi kot sta Umazana golazen?