Danes sem šel na pokopališče in vprašal očeta, zakaj se ni preimenoval v Rigelnika ali Petana, ko bi to še lahko? Dolgo je rabil za odgovor, saj več ni vajen močnih snežink. Rekel je zgolj – pa saj sem napodil Jankovića, ki je hotel pokrasti naše socialistično podjetje! Nisem želel nadaljevati pogovora, saj vem, da bi ga v lepšem svetu mučil z nedojemljivimi stvarmi. Takrat si je direktor kar velikega podjetja kupil fička, res, celo Clia si je kasneje privoščil in dobro malico.

Le nekaj let kasneje  si vzemimo tri primere, kjer pa moramo pisati številke v stotinah milijonov in propad z goljufijami olastninjenih podjetij. Da pa bi briljanten posel osebe lahko izpeljale so morale podpisati najprej pristopno izjavo Prostozidarjem, ekstremno levim kot sta recimo bila Kučan in Pahor kot ekstremno desnim, kot sta recimo Janša in Šturm. Vsi veliki zasebni prijatelji in skregani le za javnost. S podpisom so bančni krediti postali jutranja kavica, zasvojenost pa ni nikogar motila. Celo več, del Petanovih 150 milijonov prerazporedijo na Slabo banko, k mojstru blaznih plač za nič dela Mannsonu,  preostalo pa mu prerazporedijo za tri leta, ko več ne bo poznal Slovenije. Po zgledu Časarja. Rigelniku tistih nekaj milijonov oprostijo, da mu ne bi bilo treba na krajši Kordež dopust. Horvat pa si lahko za nagrado, ker je uspel sodni postopek zoper delničarje ustaviti za celih 13 let, privošči počitnice v lastni bednih 35 milijonov vredni švicarski hiši. Seveda Bratuškova in Čufer o tem nič ne vesta, kar je razumljivo, saj je Alenka vseskozi na Rimskih nakupovanjih, Čufer pa prosjači pred Londonsko borzo, zato pa sta na znanih delovnih mestih, kjer tujci ne marajo ljudi z znanjem in vizijo.

In ta medijska zgodba sploh ni  zanimiva za 99% Slovenceljnev, saj tudi oni vidijo v tem reševanje naše ljube domovine. Bi jih predramilo, če napišem, da suženj Petana, ki za svoje 10 urno dnevno delo prejme slabih 300 € neto plače ( ne štejem zmanjšanja zaradi višjega zdravstvenega zavarovanja).?Pa to sploh še ni bistvena novica. Za oktober ni mogel plačati prispevkov, tudi za november ne, saj je lahko izbiral med kruhom in požrešno državo. Ker je raje ugriznil v nekaj kruha mu je Petan uredil že v začetku letošnjega januarja Davčno izvršbo! Res je, naša umazana Davkarija s sklepom rubi nič plače že 60 dni po zapadlosti plačila prispevkov. Petanu po letih in desetinah milijonov v lastnem žepu pa lažne kredite prerazporedijo ali v bankah izropano bogastvo prenesejo na varno v DUTB. Seveda je vladna igra nadvse poštena, saj obravnava ubogega Petana, Rigelnika ali Horvata povsem enako kot Slovenca, ki mu država pusti od januarja naprej 280€ neto mesečne plače brez rubeža, kajne?

In vzporednica s priloženo sliko? Tako izgleda nekdo, ki je pred mnogimi leti uničil nekaj življenj in tako nikoli ne bodo izgledali zgoraj našteti, ki so uničili na sto tisoče Slovenskih življenj!