»Nasprotujemo najemanju sovražnih kreditov,« pravi Žabjek, predstavnik Skupine kazenska ovadba.

»Ne vidim sploh nobene razlike več med levico in desnico. Pri nas je tako kot v Združenih državah Amerike, kjer je popolnoma vseeno, ali so na oblasti republikanci ali demokrati, kajti vseskozi vladajo eni in isti.« Foto: Mavric Pivk/Delo

Je predstavnik skupine državljanov, 
ki jim ni vseeno, njihova specialnost pa je vlaganje ovadb zoper pripadnike politične, gospodarske in drugih elit. Nedavno so se tudi formalno ustanovili in si nadeli ime Skupina kazenska ovadba.

Ekonomist, ki bo zdaj zdaj dopolnil 63 let, začetek svojega državljanskega angažmaja postavlja v lansko pomlad. Takrat sta pred državnim zborom 62 dni in noči nepretrgoma protestirala Mile in Miro, delavca nekega postojnskega tiskarskega podjetja, katerega lastnik jima ni plačeval nadomestila za bolniško odsotnost. Po prvih tridesetih dneh bolehanja bi izplačevanje nadomestila moral prevzeti zavod za zdravstveno zavarovanje, vendar tega ni storil. »Takrat sem začel drugače gledati - in tudi ukrepati,« pripoveduje. Najprej so se zadovoljili s tem, da so prvega moža zdravstvene blagajne Sama Fakina in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak pozivali k ukrepanju. Brez uspeha. Nazadnje so oba kazensko ovadili. To je bila prva ovadba, ki so jo vložili.

več na: http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/osebno-z-bozom-zabjekom-ovaditelj-skvarjenih-elit.html

Osebno z Božom Žabjekom: Ovaditelj skvarjenih elit

»Nasprotujemo najemanju sovražnih kreditov,« pravi Žabjek, predstavnik Skupine kazenska ovadba.