Da je ingver zelo zdrava naravna rastlina že zelo dolgo ni nobena skrivnost. Mogoče je manjša težava za veliko ljudi dejstvo, da je ingver pekoč in ga le stežka zaužijejo. Škoda, ker je zares izjemno koristen in se splača priučiti se na pekoč okus. Mogoče poskusite kot nekateri že dolgo delamo, ga sesekljamo in pomešamo z medom, potem pa žlico ali dve na dan. Kako veliko bolezni se več ne pojavi! In zdaj je potrjenih sedem razlogov zakaj se splača še celo več ingverja uživati:

- zelo zmanjšuje bolečine ob menstruacijah. Priporočljivo je tri žlice mletega ingverja v vroči vodi

- zelo pomaga pri napetosti in zaprtosti v črevesju. Hrana gre s pomočjo zaužitega ingverja mnogo lažje skozi vaše telo in predvsem brez stranskih težav

- pitje svežega soka ingverja je zelo priporočljivo za preprečevanje raznih vnetij in okužb, lahko pa je tudi sveže mleti ingver. Predvsem so tukaj mišljeni dihalni organi

- zelo je koristen tudi za preprečevanje raka v črevesju, je pa mogoče pametno ob sumu na to bolezen vzeti kakšno žličko več na dan. Dokazano!

- zmanjšuje različna vnetja v telesu, od osteoporoze do mišičnih obolenj. V ta namen pomaga tudi mazanje z naravnim ingverjevim oljem.

- olajša pojave bruhanja zaradi potovanj, če ste noseča ali pa ste naivno nasedli kemoterapiji

- zelo  pomaga tudi pri shujševanju, saj njegove sestavine človeku dajejo občutek, da je kljub zmanjšanju količine škodljivo hranljivih  snovi zapolnil dnevno potrebne obroke 

Zato ni odveč priporočiti čimveč ingverja za izbojšanje vašega prebavnega sistema tako, da svež ingver uporabljate pogosto v dnevnem kuhanju in pijete čaj iz sveže zmletega. Verjemite, da se splača naučiti usta na nekoliko pekoč začetek. /virNaturalNews/

-