In še danes svetovni represivni organi za poneumljanje ljudi pazijo, da podatki ne bi prišli uradno v javnost. Za oba dogodka, tako Izraelsko rušenje New Yorških dvojčkov 9/11 kot avtomobilska nesreča 11. septembra Iluminatskega leta 66. Pri dvojčkih sicer že močno poka po šivih, pri smrti  in zamenjavi Paula McCartneya pa je ozaveščenih morda 1% ljudi. Beatlesi so morali obstati takrat in morajo živeti na slavi še danes, saj so prinesli najprej res glasbeno raketo, potem pa še elitne sanje nadzora ljudstev. In nesreča 11. septembra je bila odločilna za mnoge, tudi in predvsem za Williama Sheperda, ki je moral zapustiti vse svoje prijatelje in družino in za vse življenje spremeniti svojo podobo. Postal je Michael McCartney, čeprav je po razpadu Beatlov, ko je William, takrat že Michael ustanovil Wingse, lepo zapel pesem Band on the run /Skupina na begu/:

ujet med štiri stene

poslan tja za vedno 

nikoli več nikogar ne bom videl

prijaznega kot

mama, ja, ti mama

Žalostno je bilo treba sprejeti življenjsko laž in zato je naslednji verz lepo povedal, kako je oseba, ki jo je zamenjal, odšla:

bila je bliskava noč

in dež je eksplodiral v veličasten trk

in on in sopotnik z imenom Donna sta padla na sonce

Policija je sicer obvestila Briana Epsteina, takratnega menedžerja Beatlesov, a dogodek je zamolčan, policija ni oddala podatkov v javnost, država je zahtevala tišino. In zares bo lahko vse razkrito šele, ko odide tudi Michaelova zamanjava William, ki je zmogel, morda zgolj zaradi zagotovljenega bogastva, svoje življenje v kletki prenesti povsem drugam. So stvari, ki so nesprejemljive in to takšna menjava zagotovo je, kajti sloves skupine ne more biti nikoli pred življenjem človeka! Dolgo živi Michael! /virJohn Brindley/