Objavljen pogovor v Sputniku z evropskim geopolitičnim in ekonomskim analitikom Petrom Koenigom je tako do jedra razčlenjeno bistvo Bruseljskih namenov od  samega začetka. Naj bo to lažno zedinjena Evropa ali namenoma zgrešeni projekt evro! Razlog za pogovor je bila objava Evropske centralne banke, da se v EU vse bolj povečuje razlika med revnimi in bogatimi.

10% EUropejcev ima v lasti 50% bogastva, kar pomeni 10% poslabšanje od leta 2010 do 2014. Pri tem se v revnejših deželah kot so slovenceljska, to razmerje še hitreje udejanja. Pri tem ECB ve podrobno vse o nastajajočih razlikah, kajti s svojimi odločitvami, ki nimajo nikakršne povezave z  EUropsko stvarnostjo, ustvarjajo revščino na račun peščice. Za Koeniga je popolna neumnost združevanje različnih kultur pod izjemno škodljivim projektom Evro. Vseskozi je bil namen kopirati sistem ZDA, od držav pod eno vlado do brezpravnosti članic in to stanje je danes še kako vidno. Nezaposlenost je rezultat neokapitalizma in prilaščanja vsega, kar je najbolj vidno v Sloveniji. Od sociale do pokojnin, od zdravstva do naravnih virov. ECB nima morale, z lahkoto bo izdala vsako članico, kot recimo Grčijo, za svoje ozke interese grabežljivosti. Od samega začetka EU je bil namen podjarmiti vse države, jiim obesiti eno kraljevino, ki jim bo vzela vsako pravico odločanja do svoje zemlje in svojih državljanov.

Res smo lahko zgled vsem ostalim, bebci na oblasti, ovce na pašniku. Izgubljamo državo z nadzvočno hitrostjo, naše lastnine praktično ni več. Delamo kot sužnji, birokrati pa od tega boljše živijo, ker so pač robotizirani in se državnim tujim gospodarjem ne bodo nikoli uprli. Pri tem so vsi podatki, o zaposlnosti, o gospodarskem okrevanju ali lepši prihodnosti zgolj ponarejen zmazek, na katerega 95% ljudstva nima vpliva, kaj šele vpogleda v resnično stanje. Bankirji pa so tisti, ki odločajo o vsem, kot ameriški in jim je povsem zadnja skrb prebivalstvo. Če bi jim slučajno zmanjkalo in ne bi bilo dovolj denarja poplačilo pokradenih bank iz ljudskega žepa, kot slovenske ali zdaj Monte Paschi, bodo pa natisnili potrebno količino brez podlage, na papirju ali v fiktivni računalniški obliki. Vi, ki živite od drobiža, pa se sploh nočete spuščati v te zločine! /virSputnik/