Celo Ameriški neodvisni strokovnjaki za zdravo hrano že opozarjajo potrošnike, naj nikakor ne nasedajo prihajajoči organski ekološki hrani, ki zdaj prihaja na njihov trg iz Kitajske. Kitajska ima namreč namerno izjemno površne predpise, kjer je lahko še tako strupena hrana označena kot biološko čista. Veliko prehrambenih izdelkov zavračajo celo Kitajci sami. Kar nekaj razlogov je, ki temu dokazano pritrjujejo. Hitra gospodarska rast je na Kitajskem ustvarila nenadzorovano in zelo onesnaženo okolje, voda je povsod izjemno toksična, polna težkih kovin, zato tudi poljščine ne morejo biti varne, kaj šele ekološke. V poročilu navajajo, da so mnogi "ekološki" izdelki tako nevarni, da je dovolj, če jih vzamemo v roke, kaj šele, da bi jih zaužili. Vzdrževanje poljščin je opravljeno z odpadnimi vodami, saj pridelovalci že skoraj javno govorijo, da imajo samo umazano vodo, s katero lahko zalivajo njive! Zelo pogosto je voda tako onesnažena, da je črna barva zanjo že sinonim.

Če je vse to zaznano v ZDA, verjemite, da je najmanj v takšnem stanju tudi pri nas. Kitajske ribe so neužitne, piščančje meso okuženo, jabolka in jabolčni sokovi so zgolj na papirju, ostalo so škropiva, riževa polja zastrupljena, poleg tega pa je zelo veliko Kitajskega riža plastična prevara! Zeleni fižol je velikokrat produkt GSO soje, zelenega barvila in ostalih spornih dodatkov. Česen pa je zgolj kemični zvarek v podobi svežega česna!

In zdaj je šel na šest dnevno turistično potovanje prodajalec slovensko onesnaženega kemično trajnega mleka po kitajske dobrote, ki naj bi nadomestile načrtno propadlo slovensko kmetijstvo. Bomo zdaj celo njihovo črno vodo uvažali kot zdravilo? Želi morda skozi skorumpirano Kitajsko navezo med politiko in korporacijami pripeljati neoznačeno GSO hrano, ki je na Kitajskem popolnoma dovoljena? Ali je šel zgolj na ogled preostanka Kitajskega zidu? Vsekakor jesti Kitajske izdelke je zavestno uničevanje zdravja. Je pa treba ločiti med Kitajsko hrano, narejeno iz nekitajskih sestavin in hrano, ki prihaja iz Kitajskih tovarn! /virHumansareFree/