Kako voščiti za leto 2016?
Preživeli in osiroteli smo v letu 2015 kot že zelo dolgo ne. Spoznali smo zakulisje o katerem smo prej sicer kar nekaj vedeli, a si nismo znali predstavljati kakšno moč ima. Redka so leta, ko v 365 dneh doživiš vojne, kraje, selitve narodov, terorizem, siromaštvo, izgubo lastne dežele, lastne državljanske imovine. Seveda premnogi tega še vedno ne jemljejo kot tragedijo, saj so trgovine polne, nakupovalni vozički sploh ne zdržijo več pod težo naloženih nepotrebnih razkošij, pred vrati nakupovalnih centrov pa številni, ki prosijo za kakšen cent pomoči, da bodo mrzlo noč lahko preživeli. So se naši starši res borili za tako življenje, smo morali nasesti na četrt stoletne laži, kaj res nimamo več ničesar v sebi, da bi to sramotno izdajo in prehod v hlapčevstvo spremenili, zrušili?
Ob kozarcu doma narejenega soka, katerega sestavine še ne poznam, se bom zvečer zamislil, kako naprej, kaj narediti, da bo osebno in skupinsko življenje sploh lahko šlo naprej po obstoječem življenskem tiru! Prijateljem in vsem podobno mislečim pa lahko zaželim veliko stvari, ki bi se jih morali družno držati, da morda zlezemo iz tega gnojnega brezna. V službi delajmo in se hkrati borimo za svoje pravice tudi ob pokojninah, doma izklopimo TV in zelo omejimo medije, namesto tega raje klepetajmo s prijatelji tako o lepih plateh osebnega življenja kot o poteh, ki bi jih morali obvezno prehoditi za skupno rešitev. Ne potrebujemo razkošja, razsipnih zabav, razkazovanja drugim, pokažimo srčno plat in skušajmo družno ustvariti boljši jutri. Kajti v prihajajočem letu nas čaka toliko pasti, da je treba že v soboto odločno zgrabiti lopato in začeti zasipavati luknjo, ki so jo naredili brez našega soglasja, celo večinoma brez naše vednosti. Začeti moramo zelo odločno delati na vračilu pokradenih 70 milijard, podjetij, naravnih dobrin, zahtevati sodno plačilo za vse veleizdaje naroda v zadnjih 25 letih. V družbi prijateljev pa ne iščimo samo njihovih napak in ne izpostavljajmo svojih možnih vrlin, iščimo skupne točke, ki nas lahko združijo in popeljejo v drug, ljudem prijazen in sočuten svet. Ne smemo več razmišljati o drugi Švici, saj je to le utvara in prevara, razmišljajmo, da ustvarimo vsem več ali manj enake pogoje dostojnega življenja in preprečimo, da nam politiki sistemsko kradejo brez odgovornosti!
Naj na koncu dvignem le še kozarček, ki bo, kot sem rekel zvečer poln doma narejenega soka in trčim z vašim, pa naj bo v njem karkoli že. Da se le misli in pogled na izjemno nevarno leto ujamejo. Zdravje in sreča sta ob tem samouvena, le skrbeti moramo znati za svoji in prijateljevi!
Zaslužimo si boljše leto 2016 kot nam ga pripravljajo!!